Mitropolit Hrizostom služio u manastiru u Ozerkovićima

15.01.2023. 14:50
2
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreostveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je liturgiju u Hramu Svete Trojice u Ozerkovićima povodom praznika prepodobnog Serafima Sarovskog, slave manastirske kapele.

Mitropolit je u besjedi nakon liturgije istakao da je danas praznik svetitelja Serafima Sarovskog, poznatog čudotvorca koji liječi i pomaže onima koji sa ljubavlju pristupaju njemu i traže, koji je svojim podvigom zadivio čitavu vaseljenju, koga je Gospod hrabrio i uvijek bio uz njega.

- Bog nije ostavio čovjeka samoga, uvijek je tu pored njega i sa njim. Zato je Gospod i došao, prije svega, da se ovaploti, da siđe na zemlju i postrada zbog nas, da nas izbavi i spasi, jer najvažniji je čovjek, koji je i slika Božija - naveo je mitropolit Hrizostom.

On je napomenuo da Srpska pravoslavna crkva /SPC/ i njeni vjernici ulaze u predprazništvo Bogojavljenja, koje je veličanstveno isto kao i samo krštenje koje će biti pozdravljeno za nekoliko dana, kada će se, kako je naveo, osjetiti ta blagodat koja se izlila na sve sabrane na rijeci Jordanu i kada će se vjernici osveštati Duhom Svetim.

Mitropolit Hriozostom je istakao da je najvažnije da čovjek u sebi ima Duha Svetog.

- Kada imamo Duha Svetog u sebi, onda sva iskušenja, svi problemi na koje nailazimo rješavaće se mnogo lakše, jer će Bog sa nama sve te probleme da rješava - naveo je mitropolit.

Manastir Svete Trojice u Ozerkovićima sagrađen je na tromeđi opština Sokolac, Pale i Rogatica, a njegovi temelji osveštani su 2002. godine.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Mihajlo 15.01.2023. 21:46
    Nedostjan!!!
  • Generic placeholder image
    Mile 15.01.2023. 18:14
    Da li je pomenuo da je 18.januara 2023..pune dvije godine od čuvene besjede da on podržava pelcovanje i da srbi ne poštuju odluke medicine...Vidite li da je on ubačen u pravoslavlja da ga sa Bajazitom uništi...a ova stranica ga forsira pošto svaki drugi članak ide o tome gdje Rajko Jevic blatio odezdu mitropolije koju nosi...Jos da počnu pisati koliko puta ide na..dvor
Povezane vijesti
U utorak čitanje vaskršnje poruke U utorak čitanje vaskršnje poruke
Mitropolit Hrizostom: Vrijeme posta, molitve i duhovnog razmišljanja Mitropolit Hrizostom: Vrijeme posta, molitve i duhovnog razmišljanja
Mitropolit Hrizostom sutra služi u manastiru Ozerkovići Mitropolit Hrizostom sutra služi u manastiru Ozerkovići
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    22h 21m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    23h 32m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    5h 12m
    0
  • Džiju-džicu klubu „Jahorina“ 62 medalje u Banjaluci
    8h 11m
    3
  • Navršilo se 106 godina od smrti Gavrila Principa
    10h 47m
    0