Митрополит Хризостом служио у манастиру у Озерковићима

15.01.2023. 14:50
2
ИЗВОР: srna.rs

Његово високопреоствештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је литургију у Храму Свете Тројице у Озерковићима поводом празника преподобног Серафима Саровског, славе манастирске капеле.

Митрополит је у бесједи након литургије истакао да је данас празник светитеља Серафима Саровског, познатог чудотворца који лијечи и помаже онима који са љубављу приступају њему и траже, који је својим подвигом задивио читаву васељењу, кога је Господ храбрио и увијек био уз њега.

- Бог није оставио човјека самога, увијек је ту поред њега и са њим. Зато је Господ и дошао, прије свега, да се оваплоти, да сиђе на земљу и пострада због нас, да нас избави и спаси, јер најважнији је човјек, који је и слика Божија - навео је митрополит Хризостом.

Он је напоменуо да Српска православна црква /СПЦ/ и њени вјерници улазе у предпразништво Богојављења, које је величанствено исто као и само крштење које ће бити поздрављено за неколико дана, када ће се, како је навео, осјетити та благодат која се излила на све сабране на ријеци Јордану и када ће се вјерници освештати Духом Светим.

Митрополит Хриозостом је истакао да је најважније да човјек у себи има Духа Светог.

- Када имамо Духа Светог у себи, онда сва искушења, сви проблеми на које наилазимо рјешаваће се много лакше, јер ће Бог са нама све те проблеме да рјешава - навео је митрополит.

Манастир Свете Тројице у Озерковићима саграђен је на тромеђи општина Соколац, Пале и Рогатица, а његови темељи освештани су 2002. године.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Mihajlo 15.01.2023. 21:46
    Nedostjan!!!
  • Generic placeholder image
    Mile 15.01.2023. 18:14
    Da li je pomenuo da je 18.januara 2023..pune dvije godine od čuvene besjede da on podržava pelcovanje i da srbi ne poštuju odluke medicine...Vidite li da je on ubačen u pravoslavlja da ga sa Bajazitom uništi...a ova stranica ga forsira pošto svaki drugi članak ide o tome gdje Rajko Jevic blatio odezdu mitropolije koju nosi...Jos da počnu pisati koliko puta ide na..dvor
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања
Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи
Митрополит Хризостом одликован Орденом заштитника српске земље Митрополит Хризостом одликован Орденом заштитника српске земље
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    21h 49m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    21h 2m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    3h 52m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    23h 10m
    3
  • “Случајна” грешка пуни касе трговаца
    23h 34m
    0