Mitropolit Joanikije: Podjele vještački izazvane

05.09.2021. 10:56
0
IZVOR: SRNA

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je nakon što je ustoličen da su podjele koje su se mogle vidjeti na Cetinju vještački izazvane i da će biti potrebno dosta vremena da se prevaziđu.

U obraćanju patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolit je zahvalio na ustoličenju i istakao da je svojim dolaskom i dijeleći zabrinutost pokazao veliku ljubav prema cijelom narodu Crne Gore.

-Oprostite što ste od neko doba od sinoć videli ovde dosta neprijtnosti i podela. Dobro znate Vaša svetosti i vladiko Davide da su podele veštački izazvane i mi smo činili sve da ih ne bude i da ih uklonimo- rekao je mitropolit Joanikije.

On je rekao da su predstavnici crkava koji su došli sa Njegovom svetosti danas u hramu u Podgorici, a oni pored moštiju Svetog Petra Cetinjskoga.

-Neću u ovom momentu pričati više o mukama nego ću zablagodariti Bogu, koji je u ovaj svet poslao Gospoda i spasitelja Isusa Hrista- rekao je Joanikije.

On je ukazao i da nije došao da mu služe, nego da služi.

U govoru je pomenuo prethodne crnogorske mitropolite, sa najvećim naglaskom na višedecenijskog mitropolita blaženopočivšeg Amfilohija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Joanikije: Kosovo - srpsko ognjište koje ostaviti nećemo! Mitropolit Joanikije: Kosovo - srpsko ognjište koje ostaviti nećemo!
Mitropolit Joanikije pozvao narod da posjećuje svetinje na Kosovu i Metohiji Mitropolit Joanikije pozvao narod da posjećuje svetinje na Kosovu i Metohiji
Mitropolit Joanikije: Srbi - narod koji zna da stvara i u najtežim vremenima Mitropolit Joanikije: Srbi - narod koji zna da stvara i u najtežim vremenima
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    2h 21m
    5
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 17m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    20h 2m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    17h 1m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    18h 13m
    0