Mitropolit Joanikije: Podjele vještački izazvane

05.09.2021. 10:56
0
IZVOR: SRNA

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je nakon što je ustoličen da su podjele koje su se mogle vidjeti na Cetinju vještački izazvane i da će biti potrebno dosta vremena da se prevaziđu.

U obraćanju patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolit je zahvalio na ustoličenju i istakao da je svojim dolaskom i dijeleći zabrinutost pokazao veliku ljubav prema cijelom narodu Crne Gore.

-Oprostite što ste od neko doba od sinoć videli ovde dosta neprijtnosti i podela. Dobro znate Vaša svetosti i vladiko Davide da su podele veštački izazvane i mi smo činili sve da ih ne bude i da ih uklonimo- rekao je mitropolit Joanikije.

On je rekao da su predstavnici crkava koji su došli sa Njegovom svetosti danas u hramu u Podgorici, a oni pored moštiju Svetog Petra Cetinjskoga.

-Neću u ovom momentu pričati više o mukama nego ću zablagodariti Bogu, koji je u ovaj svet poslao Gospoda i spasitelja Isusa Hrista- rekao je Joanikije.

On je ukazao i da nije došao da mu služe, nego da služi.

U govoru je pomenuo prethodne crnogorske mitropolite, sa najvećim naglaskom na višedecenijskog mitropolita blaženopočivšeg Amfilohija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sve vezano za Svetog Savu je svijetlo, uzvišeno i veličanstveno Sve vezano za Svetog Savu je svijetlo, uzvišeno i veličanstveno
Mitropolit Joanikije: Kosovo - srpsko ognjište koje ostaviti nećemo! Mitropolit Joanikije: Kosovo - srpsko ognjište koje ostaviti nećemo!
Mitropolit Joanikije pozvao narod da posjećuje svetinje na Kosovu i Metohiji Mitropolit Joanikije pozvao narod da posjećuje svetinje na Kosovu i Metohiji
Najčitanije
 • Vladika Joanikije: Sveštenomučenici dabrobosanski pozivaju na praštanje (FOTO)
  7h 42m
  0
 • Poznato kada se igra finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza
  8h 42m
  0
 • U Palama prikupljeno 3.500 KM za liječenje Milijane Grujić
  6h 58m
  0
 • Vrućine utiču na zdravlje - predostrožnost za djecu i stare
  10h 4m
  0
 • Moguća velika odstupanja od reda letenja
  23h 20m
  0