Mitrović: Za 60 dana završetak eksproprijacije zemljišta na jednom kraku

16.06.2020. 10:10
0
IZVOR: Srna

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je da će za 60 dana biti završena eksproprijacija zemljišta na dijelu auto-puta Sarajevo-Beograd, odnosno na kraku koji ide od Bijeljine preko Tuzle do Sarajeva.

-Od Bijeljine prema Brčkom radi se parcelacija zemljišta i prema Vukosavlju i Koridoru `Pet ce`, koji će biti jedan krak, a drugi krak se odnosi na spajanje Brčkog, Tuzle i Sarajeva- rekao je Mitrović za "Dnevni avaz".

Mitrović je podsjetio da se auto-put Sarajevo-Beograd gradi u dva pravca, od kojih je jedan Sarajevo-Tuzla-Brčko-Bijeljina-Kuzmin, dok drugi ide preko Višegrada, odnosno Vardišta.

-Krak od Kuzmina preko Rače i Tuzle do Sarajeva se radi, ali u Srbiji. Sporazumom je definisano da Srbija radi i most na rijeci Savi na Rači, kao i zajednički granični prelaz. Na drugom kraku nema značajnijih pomaka- naglasio je Mitrović.

Mitrović je istakao da BiH dobrim dijelom kasni sa procedurama kada je u pitanju ovaj projekat, jer, kako je naveo, jednostavno nije realizovano sve što je dogovoreno.

On je ukazao i da je problem to što se u Savjetu ministara neke stvari blokiraju, a svaka blokada nanosi štetu svim građanima BiH.

-Moramo ubrzati postupak pripreme radova. Na tom polju sada ćemo ubrzano raditi. Vrlo je bitno prije svega za BiH da se poveže s koridorima 10 i `Pet ce`-zaključio je Mitrović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dva automobila gorjela u Sarajevu Dva automobila gorjela u Sarajevu
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva na Stupu Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva...
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    17h 0m
    6
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    18h 49m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    13h 18m
    16
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    13h 5m
    0
  • Sokočanin vrijeđao i prijetio maloljetniku, drugo lice ga pokušalo fizički napasti
    16h 27m
    2