Митровић: За 60 дана завршетак експропријације земљишта на једном краку

16.06.2020. 10:10
0
ИЗВОР: Srna

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић изјавио је да ће за 60 дана бити завршена експропријација земљишта на дијелу ауто-пута Сарајево-Београд, односно на краку који иде од Бијељине преко Тузле до Сарајева.

-Од Бијељине према Брчком ради се парцелација земљишта и према Вукосављу и Коридору `Пет це`, који ће бити један крак, а други крак се односи на спајање Брчког, Тузле и Сарајева- рекао је Митровић за "Дневни аваз".

Митровић је подсјетио да се ауто-пут Сарајево-Београд гради у два правца, од којих је један Сарајево-Тузла-Брчко-Бијељина-Кузмин, док други иде преко Вишеграда, односно Вардишта.

-Крак од Кузмина преко Раче и Тузле до Сарајева се ради, али у Србији. Споразумом је дефинисано да Србија ради и мост на ријеци Сави на Рачи, као и заједнички гранични прелаз. На другом краку нема значајнијих помака- нагласио је Митровић.

Митровић је истакао да БиХ добрим дијелом касни са процедурама када је у питању овај пројекат, јер, како је навео, једноставно није реализовано све што је договорено.

Он је указао и да је проблем то што се у Савјету министара неке ствари блокирају, а свака блокада наноси штету свим грађанима БиХ.

-Морамо убрзати поступак припреме радова. На том пољу сада ћемо убрзано радити. Врло је битно прије свега за БиХ да се повеже с коридорима 10 и `Пет це`-закључио је Митровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 25m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 58m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 24m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 37m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 6m
    3