Mještani jednog sela u Srbiji podigli krst na brdu da ih štiti od korone

15.11.2021. 21:38
1
IZVOR: srpskainfo.com

Pandemija korona virusa još uvijek traje, pa mnogi pribjegavaju različitim metodama zaštite svog zdravlja i imunog sistema.

Za razliku od većine koja pije vitamine, jede voće i hrani se zdravo, mještani jednog sela u Srbiji okrenuli su se molitivi i podigli "antikovid krst".

Mještani su podigli iznad svojih kuća “antikovid krst”, za koji vjeruju da ih štiti od svih pošasti.

Postavljen je na brdu Bojčica i smatra se svjetionikom za nekoliko okolnih mjesta, a inicijativu su pokrenula dva sveštenika.

– U ovom kraju, usljed prošlogodišnje situacije oko kovida, kada je ljudima donekle bilo nedostupno da u većem broju dođu u hram, krenulo se u realizaciju moje dvadesetogodišnje želje, da se na ovom brdu podigne krst. Ako već narod nije mogao da se moli u hramu, onda smo krst doveli u njihove domove, jer se ovo znamenje može videti iz svake kuće u oba sela – kaže za RINU sveštenik Milan Madžarević, prenosi Blic.

Slika

Foto: Idjphoto

U izgradnji su učestvovali parohijani, mladi ljudi, a dobre volje nije manjkalo. Mnogi su bez ikakvih problema i bilo kakve nadoknade ustupili voje placeve kako bi se podiglo krsno znamenje.

Sam krst na Bojčicu su dopremili pripadnici helikopterske jedinice MUP Srbije.

- Uz blagoslov vladike šabačkog Lavrentija i dobrom voljom naroda, uz nemjerljivu pomoć helikopterske jedinice, sve je išlo kako Bog miluje – rekao je otac Milan.

Podizanje krsta na brdu Bojčica trajalo je skoro dvije godine, ali je zahvaljujući dobročinstvu naroda, lokalnoj samoupravi, ali i ljudima iz dijaspore, i iz cijele Srbije, podignuto ovo velelepno krsno znamenje u slavu i čast Svete Trojice.

Ideja je da, gdje god da se vidi ovo krsno znamenje, čovjek može da se pomoli Bogu, ne samo u ova dva sela, već i dalje.

– I nema sumnje da će ovo znamenje, u vremenima koja dolaze, biti mjesto gdje će se mnogi okupljati, družiti i Bogu moliti za znane i neznane, zdrave i bolesne, srećne i nesrećne – zaključio je otac Milan.

Video: Idjphoto

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Milijana 16.11.2021. 09:40
    Lepo su se setili.Svako seoce treba da ima veliki krst u svom mestu,kako bi se narod molio i kako bi ih stitio.Ne znam bas za koronu,ali dobro ako misle da moze i od korone da ih spasi,ok.Mislim da trebaju da jacaju svoj imunitet,piju suplemente medicinske gljive reisi,c vitamin i cink.U kombinaciji sa krstom bice bolje.
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    13h 24m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    11h 26m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    10h 19m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    10h 24m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    9h 27m
    1