Мјештани једног села у Србији подигли крст на брду да их штити од короне

15.11.2021. 21:38
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Пандемија корона вируса још увијек траје, па многи прибјегавају различитим методама заштите свог здравља и имуног система.

За разлику од већине која пије витамине, једе воће и храни се здраво, мјештани једног села у Србији окренули су се молитиви и подигли "антиковид крст".

Мјештани су подигли изнад својих кућа “антиковид крст”, за који вјерују да их штити од свих пошасти.

Постављен је на брду Бојчица и сматра се свјетиоником за неколико околних мјеста, а иницијативу су покренула два свештеника.

– У овом крају, усљед прошлогодишње ситуације око ковида, када је људима донекле било недоступно да у већем броју дођу у храм, кренуло се у реализацију моје двадесетогодишње жеље, да се на овом брду подигне крст. Ако већ народ није могао да се моли у храму, онда смо крст довели у њихове домове, јер се ово знамење може видети из сваке куће у оба села – каже за РИНУ свештеник Милан Маџаревић, преноси Блиц.

Слика

Фото: Idjphoto

У изградњи су учествовали парохијани, млади људи, а добре воље није мањкало. Многи су без икаквих проблема и било какве надокнаде уступили воје плацеве како би се подигло крсно знамење.

Сам крст на Бојчицу су допремили припадници хеликоптерске јединице МУП Србије.

- Уз благослов владике шабачког Лаврентија и добром вољом народа, уз немjерљиву помоћ хеликоптерске јединице, све је ишло како Бог милује – рекао је отац Милан.

Подизање крста на брду Бојчица трајало је скоро двије године, али је захваљујући доброчинству народа, локалној самоуправи, али и људима из дијаспоре, и из цијеле Србије, подигнуто ово велелепно крсно знамење у славу и част Свете Тројице.

Идеја је да, гдје год да се види ово крсно знамење, човјек може да се помоли Богу, не само у ова два села, већ и даље.

– И нема сумње да ће ово знамење, у временима која долазе, бити мјесто гдје ће се многи окупљати, дружити и Богу молити за знане и незнане, здраве и болесне, срећне и несрећне – закључио је отац Милан.

Видео: Idjphoto

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Milijana 16.11.2021. 09:40
    Lepo su se setili.Svako seoce treba da ima veliki krst u svom mestu,kako bi se narod molio i kako bi ih stitio.Ne znam bas za koronu,ali dobro ako misle da moze i od korone da ih spasi,ok.Mislim da trebaju da jacaju svoj imunitet,piju suplemente medicinske gljive reisi,c vitamin i cink.U kombinaciji sa krstom bice bolje.
Повезане вијести
Софија Мотика први основац из Власенице у научној школи у Петници Софија Мотика први основац из Власенице у научној школи у Петници
Јак земљотрес погодио Србију Јак земљотрес погодио Србију
Цијела управа ЕТФ-а поднијела оставку због притисака у вези са копањем литијума Цијела управа ЕТФ-а поднијела оставку због притисака у вези са копањем литијума
Најчитаније
  • Црква Успења Пресвете Богородице на Палама (ФОТО)
    1h 58m
    0
  • Уредница "Спин.инфо" саслушана у полицијској станици због кривичне пријаве за клевету
    21h 46m
    5
  • Дијете пало са четвртог спрата зграде
    14h 29m
    0
  • У уторак сахрана свих жртава катастрофалних поплава у Доњој Јабланици и селу Злате
    13h 17m
    0
  • Двије дјевојчице се отровале алкохолом, пронашла их мајка
    22h 4m
    0