Mještani sela Donji Tiškovac skoro tri decenije žive u mraku

28.05.2024. 09:07
1
IZVOR: srna.rs

Malobrojni srpski povratnici u pograničnom selu Donji Tiškovac u Bosanskom Grahovu mogli bi da dobiju struju poslije tri decenije.

Predsjednik Vlade Livanjskog kantona Ivan Vukadin razgovarao je u Kninu sa županom Šibensko-kninske županije Markom Jelićem o elektrifikaciji ovog sela, saopšteno je iz kantonalne Vlade.

Sa hrvatske strane HEP-Operator distribucijskog sistema Zagreb izradio je idejna rješenja primarnog napajanja električnom energijom do granice između Hrvatske i BiH, tačnije priključenje potrošača u pograničnom području, uključujući naselje Donji Tiškovac.

Oni navode da se zajedničkom saradnjom želi potaknuti što skorija realizacija ovog važnog projekta za život stanovništva u pograničnom području.

Malobrojni srpski povratnici u ovom selu na samoj granici između BiH i Hrvatske imaju problem i sa putnom infrastrukturom, a ovo mjesto bilo je i ustaljena i migranstka ruta.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Dada 28.05.2024. 10:10
    Jel moguće 21 vijek ljudi nemaju struje zalosno
Povezane vijesti
U srpskom selu Preodac prvi put nakon rata proslavljena slava hrama U srpskom selu Preodac prvi put nakon rata proslavljena slava hrama
Požar u BiH, širi se prema Hrvatskoj Požar u BiH, širi se prema Hrvatskoj
U toku ove godine četiri događaja s ciljem zaplašivanja srpske zajednice sa područja Ozrena U toku ove godine četiri događaja s ciljem zaplašivanja srpske zajednice sa područja Ozrena
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    5h 40m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    10h 55m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    22h 14m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    8h 41m
    0
  • Umrla glumica Radmila Živković
    7h 7m
    0