Мјештани села Доњи Тишковац скоро три деценије живе у мраку

28.05.2024. 09:07
1
ИЗВОР: srna.rs

Малобројни српски повратници у пограничном селу Доњи Тишковац у Босанском Грахову могли би да добију струју послије три деценије.

Предсједник Владе Ливањског кантона Иван Вукадин разговарао је у Книну са жупаном Шибенско-книнске жупаније Марком Јелићем о електрификацији овог села, саопштено је из кантоналне Владе.

Са хрватске стране ХЕП-Оператор дистрибуцијског система Загреб израдио је идејна рјешења примарног напајања електричном енергијом до границе између Хрватске и БиХ, тачније прикључење потрошача у пограничном подручју, укључујући насеље Доњи Тишковац.

Они наводе да се заједничком сарадњом жели потакнути што скорија реализација овог важног пројекта за живот становништва у пограничном подручју.

Малобројни српски повратници у овом селу на самој граници између БиХ и Хрватске имају проблем и са путном инфраструктуром, а ово мјесто било је и устаљена и мигранстка рута.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Dada 28.05.2024. 10:10
    Jel moguće 21 vijek ljudi nemaju struje zalosno
Повезане вијести
У српском селу Преодац први пут након рата прослављена слава храма У српском селу Преодац први пут након рата прослављена слава храма
Пожар у БиХ, шири се према Хрватској Пожар у БиХ, шири се према Хрватској
У току ове године четири догађаја с циљем заплашивања српске заједнице са подручја Озрена У току ове године четири догађаја с циљем заплашивања српске заједнице са подручја Озрена
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    7h 19m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    12h 34m
    0
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    23h 53m
    0
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    10h 20m
    0
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    4h 2m
    2