Mladića pronađenog kod Blažuja ipak nije udario voz

29.07.2020. 11:47
0
IZVOR: Srpska.info

Prošle sedmice, 24. jula, na ulazu u Sarajevo iz smjera Hadžića u naselju Blažuj u blizini migrantskog kampa pronađeno je tijelo mladića. Prema prvobitnim informacijama iz Operativnog centra MUP KS mislilo se da se radi o migrantu kojeg je usmrtio voz.

Međutim, nakon obavljenog uviđaja utvrđeno je kako nije riječ o migrantu te da smrt nije nastupila udarom voza.

– Na mjestu događaja je izvršen uviđaj kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljka zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP KS, te vještacima sudsko-medicinske struke. Takođe, urađen je i pregled lokomotive i tom prilikom je konstatovano da se ne može dovesti u vezu sa mjestom događaja. Sudsko-medicinski vještak je izvršio pregled tijela i nije se mogao izjasniti o načinu nastanka povreda – rekao je portparol MUP Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić, piše Klix.

Dodao je da uzrok smrti neće biti poznat sve do izvršenja obdukcije koja će se izvršiti po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

– Policijski službenici Uprave policije Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju i utvrđivanju svih činjenica povodom pronalaska ovog beživotnog tijela – rekao je Hadžiabdić.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ o tijelu dvadesetdvogodišnjeg mladića inicijala H. P. iz naselja Otoka u Sarajevu.

Član porodice koji je vidio i pregledao tijelo izjavio je da je mladić imao ulaznu ranu od metka na čelu i krvave dlanove.

O ovom misterioznom slučaju pisao je i nezavisni zastupnik Skupšitne Kantona Sarajevo Damir Nikšić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Novi detalji istrage: Monstrumi iz „Krokusa“ ubijali za 1.250 evra Novi detalji istrage: Monstrumi iz „Krokusa“ ubijali za 1.250 evra
SIPA obilazi banjalučka sela zbog izbora iz 2010. SIPA obilazi banjalučka sela zbog izbora iz 2010.
Tužilaštvo sedam mjeseci provjerava prijavu o kriminalu u OC „Jahorina“ Tužilaštvo sedam mjeseci provjerava prijavu o kriminalu u OC „Jahorina“
Najčitanije
  • Vlado Šipčić – posljednji četnik koji je oružanu borbu sa komunistima vodio do 1957. godine
    3h 26m
    19
  • INTERVJU: Vojislav Vojo Čarkić – Legendarni prota Vojo
    3h 6m
    0
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    6h 29m
    0
  • Na današnji dan formirana Vojska Republike Srpske
    7h 26m
    2
  • Policajac uboden nožem!
    20h 51m
    0