Mladiću 10 godina zatvora zbog obljube djevojčice

01.03.2023. 15:09
1
IZVOR: glassrpske.com

Mladić M.V. (32) osuđen je danas u banjalučkom Okružnom sudu na 10 godina zatvora jer je u tri navrata počinio obljubu nad djevojčicom.

Presudu je izreklo vijeće kojim je presjedavao sudija Blagoja Dragosavljević.

Optuženi je osuđen za tri krivična djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina iza svako je dobio po osam godina zatvora pa mu je izrečena jedinstvena kazna od deset godina. Optuženom je u kaznu uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Prema presudi, optuženi je krivična djela počinio u periodu od 1. maja do 19. septembra prošle godine u  iznajmljenom stanu. Navodi se da je između njega i žrtve postojao veliki nesrazmjer u godinama. Osim kazne optuženom je izrečena i mjera zabrana prilaska oštećenoj na udaljenost od 150 metara.

- Ta mjera se računa nakon pravosnažnosti presude i vrijeme izdržavanja kazne neće biti uračunato u trajanje mjere - pojasnio je sudija Dragosavljević.

Optuženi je presudom obavezan da plati sudske troškove od 6.469 KM kao i sudski paušal od 150 maraka da nadoknadi troškove advokata koji je postupao po službenoj dužnost.

Nakon izricanja presude optiženom M.V. je produže pritvor u kome se nalazi od septembra prošle godine. Zbog zaštite žrtve suđenje je bilo zatvoreno za javnost, tako da okolnosti cijelog slučaja javnosti nisu dostupni.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Krle 01.03.2023. 21:09
  Kakv crni mladić silovo djevojčicu od 15 godina. U pitanju je teški manijak i pedofil, kazna mu je minimalna sigurno je sinčić nekog vajnog političara ili budže na vlasti.
Povezane vijesti
Brnabić: Vlada Srbije će odlučiti o kupovini trezorskih zapisa i obveznica Srpske Brnabić: Vlada Srbije će odlučiti o kupovini trezorskih zapisa i obveznica Srpske
Sud u Prištini osudio četiri osobe za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića Sud u Prištini osudio četiri osobe za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića
Muškarcu četiri i po godine zatvora: Seksualno iskorištavao djevojčice Muškarcu četiri i po godine zatvora: Seksualno iskorištavao djevojčice
Najčitanije
 • Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO)
  18h 48m
  0
 • Nije dolazio na posao šest godina, otkrili ga kad je trebao dobiti nagradu
  23h 30m
  1
 • Sokolac: Od danas redukcija vode
  17h 30m
  5
 • Opštinski odbor SDS Istočno Novo Sarajevo proslavio krsnu slavu (FOTO)
  17h 43m
  0
 • Haos na Zrću: Turisti pretrpjeli teške povrede
  15h 30m
  0