Molitveni put u Bratunac iz Istočnog Sarajeva

29.06.2023. 11:20
0
IZVOR: katera.news

Povodom dolaska Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Porfirija i služenja liturgije i parastosa stradalim Srbima Srednjeg Podrinja i Birča, manastir Svete Trojice u Ozerkovićima organizuje molitveni put u Bratunac.

Kako su naveli iz manastira, cijena putovanja je besplatna, a svi koji žele da rezervišu mjesto mogu to učiniti do petka, na broj telefna 065/ 030 216.

Polazak je planiran u subotu, 1. jula, iz Sokoca u 6.15 časova, iz Pala u 5.45 časova i iz Lukavice u 5.00 časova.

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije posjetiće Bratunac u subotu, 1. jula, povodom obilježavanja 31 godine od velikog stradanja hiljada pravoslavnih Srba u Srednjem Podrinju i Birču, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

Crkveno-narodni sabor pod nazivom "Da se ne zaboravi" počeće u 9.00 časova ispred bratunačkog hrama Uspenja Presvete Bogorodice svečanim dočekom patrijarha Porfirija, koji će potom, uz sasluženje Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma i više arhijereja, služiti Svetu arhijerejsku liturgiju.

Uslijediće litija do gradskog i vojničkog groblja gdje će patrijarh Porfirije služiti parastos za 3.267 ubijenih i poginulih srpskih civila i vojnika iz regije Birač i Srednjeg Podrinja u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    9h 45m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    8h 29m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    3h 14m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    20h 56m
    0
  • U Neumu upecan najopasniji morski pas Jadrana
    23h 15m
    0