Молитвени пут у Братунац из Источног Сарајева

29.06.2023. 11:20
0
ИЗВОР: katera.news

Поводом доласка Његове светости патријарха српског господина Порфирија и служења литургије и парастоса страдалим Србима Средњег Подриња и Бирча, манастир Свете Тројице у Озерковићима организује молитвени пут у Братунац.

Како су навели из манастира, цијена путовања је бесплатна, а сви који желе да резервишу мјесто могу то учинити до петка, на број телефна 065/ 030 216.

Полазак је планиран у суботу, 1. јула, из Сокоца у 6.15 часова, из Пала у 5.45 часова и из Лукавице у 5.00 часова.

Његова светост патријарх српски Порфирије посјетиће Братунац у суботу, 1. јула, поводом обиљежавања 31 године од великог страдања хиљада православних Срба у Средњем Подрињу и Бирчу, саопштено је из Српске православне цркве /СПЦ/.

Црквено-народни сабор под називом "Да се не заборави" почеће у 9.00 часова испред братуначког храма Успења Пресвете Богородице свечаним дочеком патријарха Порфирија, који ће потом, уз саслужење Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома и више архијереја, служити Свету архијерејску литургију.

Услиједиће литија до градског и војничког гробља гдје ће патријарх Порфирије служити парастос за 3.267 убијених и погинулих српских цивила и војника из регије Бирач и Средњег Подриња у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Коментари 0
Повезане вијести
Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
Промовисан роман аутора Горана Врачара у Источном Сарајеву Промовисан роман аутора Горана Врачара у Источном Сарајеву
Витомир Митрић: Језик луткарства је језик свих народа свијета Витомир Митрић: Језик луткарства је језик свих народа свијета
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 55m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 37m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 5m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 26m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 35m
    0