Muftija Jusufspahić se rasplakao u programu uživo: Srbija i srpski narod nisu genocidni

30.05.2024. 17:05
16
IZVOR: Agencije

Muftija beogradski Islamske zajednice Srbije Mustafa Jusufspahić gostovao je jutros u jutarnjem programu na K1 televiziji, i tom prilikom iznio svoj stav i viđenje o izglasanoj rezoluciji o Srebrenici.

Očiju punih suza on je istakao da je Srbija njegova zemlja, da je on Srbin muslimanske veroispovijesti, i da se Srbija i njen narod nikako ne mogu okarakterisati kao genocidni.

Tom prilikom otkrio je i da je njegova porodica nastradala u Srebrenici, ali i da su pojedinci ti koji žele da zavade narod, a kasnije da ubiraju plodove do kojih su došli bez i jednoj jedinog metka.

- Moja izjava je bila usmjerena ka miru, ka onome što nam Bog u Kuranu govori. Ja sam musliman koji je rođen u Srbiji, imam korijene i u Bosni i u islamskom svijetu razmišljao sam zašta treba čovjek da se uhvati u tim okolnostima, mi imamo pravila koja Bog daje, a to su: "Nećete ući u raj ako mi nećete vjerovati, a nećete vjerovati ako ne volite jedni druge". Put ljubavi je put iskušenja, zemlja nije koncepirana da bude raj, jer mora da se odvoji crno od bijeloga. Pojedinci su imali namjere o ovome, a ne moja zemlja. Oni su željeli da nas iskoriste kao topovsko meso, ali mi nismo bića bez razuma i uma, a ne da se razumijemo u nekim političkim stvarima. Ova moja zemlja nije zemlja istrebljenja bilo kog naroda, dokaz sam ja, dokaz imamo i kod drugih ljudi. Ulice se zovu po raznim imenima koji su muslimanskog porijekla, to dokazuje da ovo ne može biti genocidan narod. U mojoj Srbiji, u mom Beogradu ima ljudi sa kojima se ja družim, ja nisam vidio ratnog zločinca - istakao je muftija beogradski.

Jusufspahić se osvrnuo i na to da je Srbija bila prva u Evropi koja je prihvatila islamsku vjeru, poslije mnogo godina koliko je bila pod Osmanskim carstvom.

Komentari 16
  • Generic placeholder image
    Mladen 01.06.2024. 19:06
    Ime@ Evo ture da ti ‘pojasnim’ u ime Srboljuba:
    U svojoj mržnji um ti se pomrači pa ni tekst ne pročitaš kako treba ili te muči istina kako god:
    Muftija je Srbin muslimanske vjeroispovijesti ( pročitaj 3 puta prije nego padneš u očaj) isto kao i ti .
    Samo što Muftija istinu zbori i mi ga poštujemo i tako ga i mi zovemo a vas turad ni Turci ne poštuju jer znaju da ste izdajice.
  • Generic placeholder image
    Ime 01.06.2024. 11:28
    Srboljube (ustvari Osmanljube) keru smrdljivi, nisi odgovorio na pitanje, jel i muftija ture, nego nešto baljezgaš turčin ovo turčin ovo. Preseli se u tursku Osmanljube 🤣🤣🤣🤣
  • Generic placeholder image
    Srboljub 01.06.2024. 09:03
    Oj ture, praviš se mutav pa pišeš pod pseudonimima. Veliko ništa je tvoj identitet. Veliko ništa je tvoja vjernost izvornom islamu. Veliko ništa ti je čast, hrabrost i moral. Veliko ništa ti je ljudskost.... Kusturica je svjetska veličina nisi vrijedan da ga pomeneš a ti bi da ga ocjenjuješ. Samo ture ko ti može sebi priuštiti toliko odvratnosti.
  • Generic placeholder image
    Bis bald LGBT 01.06.2024. 04:07
    Nema muftija dve čiste,Jadan je on i njegovo muftijstvo..Biće išutan iz IZ Bosne i Hercegovine...Nisi ti Srbinu muslimanske vjeroispovijesti,ti si vlah sa dna kace..Ti si Emir Kusturica.Vas dvojica ste jedno veliko ništa..
  • Generic placeholder image
    Realista 31.05.2024. 21:17
    Neka te Ana...
  • Generic placeholder image
    Ana 31.05.2024. 20:00
    Svaka čast za gospodina. Jeste da ga je sada ugasio kod "bošnjaka" koji hoće da budu ekskluzivne žrtve.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 31.05.2024. 17:46
    Oj ture, hvala na pitanju. Zato što je ture napola Turčin, nije Turčin a htjelo bi da bude. Turčin ga ne voli a treba mu. Ture ne zna šta je. Ture ti je dakle g.... od Turčina.
  • Generic placeholder image
    Ime: 31.05.2024. 12:33
    Osmanljube sto i ovog muftiju ne nazivas turetom??
  • Generic placeholder image
    Mladen 31.05.2024. 07:04
    Svaka ti je ka Njegoševa Cjenjeni Muftija, ili kao Mešina a može i kao Emirova , kako god istina ih boli,sve si im rekao ono u brk a bez vrjeđanja.
    Nego , šta je ono pis’o Andrić o vama , za šta dobi onu svjetsku nagradu, pročitaste li već jednom ?
    Ma jok , cerić efendiju treba slušati , onog što je uz aliju baliju napravio rat u djelu Jugoslavije i satjero’ bošnje u fildžan državu.
    E i treba ga slušat’.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 31.05.2024. 02:32
    Oj ture, nema te odavno. Još malo će ti Srbi raditi u Sarajevu, jer neće biti zajedničkih organa. Biće opet samostalna Republika Srpska. Nisi mi još odgovorio jesi li ti srpski potur ili bašibozuk. Pitanje ponovo dobija na aktuelnosti, budući da negativno ocjenjuješ prelazak Srbina muftije na islam. Inače, loj u usta, šargiju u ruke i fes sa slovom u na glavu, pa demonstriraj intelekt po mahali. A na noge ne mogu opanci, nisu zgodni ta ostaviti pred džamijom, moralo se smisliti nešto drugo...
    I tako, vi ste ipak poznati po visokom stepenu razvoja, kako zločinačkog tako podaničkog.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 31.05.2024. 00:38
    Nalaja se ovaj za sve pare.
  • Generic placeholder image
    Za Arija 30.05.2024. 22:44
    Jesi li ti procitao tu deklaraciju?? Jesi al u k...., taj tzv.muftija je bio pravi krsteni srbin sa srpskim imenom i prezimenom pa navodno presao na islam i odmah postao muftija, po nalogu BIA je to sve sto je danas, on ne predstavlja nikog osim Vuciceve politike, sto se tice Sarajeva, 95% vas iz Lukavice i okolnih sela pa do Romanije, Foce...hljeb zaradjujete u tom Sarajevu, ne bi za kifle imali, to je realnost i istina, normalne ljude boli k....za politikom, al gedje opancari poput tebe zadojenog mrznjom su manjina u odnosu na normalan svijet, idi Cuvaj krave papak , rakiju u ruke, bijeli luk, malo slanine nasilji i slusaj gusle , uzivaj u svom intelektualnom dometu
  • Generic placeholder image
    Aid-realista 30.05.2024. 21:48
    ?!
  • Generic placeholder image
    Realista 30.05.2024. 20:47
    BIA muftija
  • Generic placeholder image
    Hari 30.05.2024. 20:28
    Znaju samo za mržnju i zlo protiv Srba i Srpskog naroda u BiH. U glavi im je ideja vodila oca Islamske deklaracije sa tri postulata: jedna država BiH, jedna nacija Bošnjaci i jedna vjera Islam. O građanskoj BiH deklarativno se izjašnjavaju a sanjaju unitarnu, centralističku državu bez Srba i Hrvata. Tako da od suživota i bilo kakvog pomirenja na duži rok nema ništa.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 30.05.2024. 17:15
    Šta oni znaju moj muftija?
Povezane vijesti
Srbima u Lukavcu zabranjeno i druženje Srbima u Lukavcu zabranjeno i druženje
Grafiti terorističke OVK na crkvi u Krajištu Grafiti terorističke OVK na crkvi u Krajištu
Na svaka tri dana po jedan etnički motivisan napad na Srbe Na svaka tri dana po jedan etnički motivisan napad na Srbe
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 23m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 22m
    0
  • Zemljotres u BiH
    7h 58m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 19m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 2m
    9