Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни

30.05.2024. 17:05
16
ИЗВОР: Агенције

Муфтија београдски Исламске заједнице Србије Мустафа Јусуфспахић гостовао је јутрос у јутарњем програму на К1 телевизији, и том приликом изнио свој став и виђење о изгласаној резолуцији о Сребреници.

Очију пуних суза он је истакао да је Србија његова земља, да је он Србин муслиманске вероисповијести, и да се Србија и њен народ никако не могу окарактерисати као геноцидни.

Том приликом открио је и да је његова породица настрадала у Сребреници, али и да су појединци ти који желе да заваде народ, а касније да убирају плодове до којих су дошли без и једној јединог метка.

- Моја изјава је била усмјерена ка миру, ка ономе што нам Бог у Курану говори. Ја сам муслиман који је рођен у Србији, имам коријене и у Босни и у исламском свијету размишљао сам зашта треба човјек да се ухвати у тим околностима, ми имамо правила која Бог даје, а то су: "Нећете ући у рај ако ми нећете вјеровати, а нећете вјеровати ако не волите једни друге". Пут љубави је пут искушења, земља није концепирана да буде рај, јер мора да се одвоји црно од бијелога. Појединци су имали намјере о овоме, а не моја земља. Они су жељели да нас искористе као топовско месо, али ми нисмо бића без разума и ума, а не да се разумијемо у неким политичким стварима. Ова моја земља није земља истребљења било ког народа, доказ сам ја, доказ имамо и код других људи. Улице се зову по разним именима који су муслиманског поријекла, то доказује да ово не може бити геноцидан народ. У мојој Србији, у мом Београду има људи са којима се ја дружим, ја нисам видио ратног злочинца - истакао је муфтија београдски.

Јусуфспахић се осврнуо и на то да је Србија била прва у Европи која је прихватила исламску вјеру, послије много година колико је била под Османским царством.

Коментари 16
  • Generic placeholder image
    Mladen 01.06.2024. 19:06
    Ime@ Ево туре да ти ‘појасним’ у име Србољуба:
    У својој мржњи ум ти се помрачи па ни текст не прочиташ како треба или те мучи истина како год:
    Муфтија је Србин муслиманске вјероисповијести ( прочитај 3 пута прије него паднеш у очај) исто као и ти .
    Само што Муфтија истину збори и ми га поштујемо и тако га и ми зовемо а вас турад ни Турци не поштују јер знају да сте издајице.
  • Generic placeholder image
    Ime 01.06.2024. 11:28
    Srboljube (ustvari Osmanljube) keru smrdljivi, nisi odgovorio na pitanje, jel i muftija ture, nego nešto baljezgaš turčin ovo turčin ovo. Preseli se u tursku Osmanljube 🤣🤣🤣🤣
  • Generic placeholder image
    Srboljub 01.06.2024. 09:03
    Oj ture, praviš se mutav pa pišeš pod pseudonimima. Veliko ništa je tvoj identitet. Veliko ništa je tvoja vjernost izvornom islamu. Veliko ništa ti je čast, hrabrost i moral. Veliko ništa ti je ljudskost.... Kusturica je svjetska veličina nisi vrijedan da ga pomeneš a ti bi da ga ocjenjuješ. Samo ture ko ti može sebi priuštiti toliko odvratnosti.
  • Generic placeholder image
    Bis bald LGBT 01.06.2024. 04:07
    Nema muftija dve čiste,Jadan je on i njegovo muftijstvo..Biće išutan iz IZ Bosne i Hercegovine...Nisi ti Srbinu muslimanske vjeroispovijesti,ti si vlah sa dna kace..Ti si Emir Kusturica.Vas dvojica ste jedno veliko ništa..
  • Generic placeholder image
    Realista 31.05.2024. 21:17
    Neka te Ana...
  • Generic placeholder image
    Ana 31.05.2024. 20:00
    Svaka čast za gospodina. Jeste da ga je sada ugasio kod "bošnjaka" koji hoće da budu ekskluzivne žrtve.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 31.05.2024. 17:46
    Oj ture, hvala na pitanju. Zato što je ture napola Turčin, nije Turčin a htjelo bi da bude. Turčin ga ne voli a treba mu. Ture ne zna šta je. Ture ti je dakle g.... od Turčina.
  • Generic placeholder image
    Ime: 31.05.2024. 12:33
    Osmanljube sto i ovog muftiju ne nazivas turetom??
  • Generic placeholder image
    Mladen 31.05.2024. 07:04
    Свака ти је ка Његошева Цјењени Муфтија, или као Мешина а може и као Емирова , како год истина их боли,све си им рекао оно у брк а без врјеђања.
    Него , шта је оно пис’о Андрић о вама , за шта доби ону свјетску награду, прочитасте ли већ једном ?
    Ма јок , церић ефендију треба слушати , оног што је уз алију балију направио рат у дјелу Југославије и сатјеро’ бошње у филџан државу.
    Е и треба га слушат’.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 31.05.2024. 02:32
    Oj ture, nema te odavno. Još malo će ti Srbi raditi u Sarajevu, jer neće biti zajedničkih organa. Biće opet samostalna Republika Srpska. Nisi mi još odgovorio jesi li ti srpski potur ili bašibozuk. Pitanje ponovo dobija na aktuelnosti, budući da negativno ocjenjuješ prelazak Srbina muftije na islam. Inače, loj u usta, šargiju u ruke i fes sa slovom u na glavu, pa demonstriraj intelekt po mahali. A na noge ne mogu opanci, nisu zgodni ta ostaviti pred džamijom, moralo se smisliti nešto drugo...
    I tako, vi ste ipak poznati po visokom stepenu razvoja, kako zločinačkog tako podaničkog.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 31.05.2024. 00:38
    Nalaja se ovaj za sve pare.
  • Generic placeholder image
    Za Arija 30.05.2024. 22:44
    Jesi li ti procitao tu deklaraciju?? Jesi al u k...., taj tzv.muftija je bio pravi krsteni srbin sa srpskim imenom i prezimenom pa navodno presao na islam i odmah postao muftija, po nalogu BIA je to sve sto je danas, on ne predstavlja nikog osim Vuciceve politike, sto se tice Sarajeva, 95% vas iz Lukavice i okolnih sela pa do Romanije, Foce...hljeb zaradjujete u tom Sarajevu, ne bi za kifle imali, to je realnost i istina, normalne ljude boli k....za politikom, al gedje opancari poput tebe zadojenog mrznjom su manjina u odnosu na normalan svijet, idi Cuvaj krave papak , rakiju u ruke, bijeli luk, malo slanine nasilji i slusaj gusle , uzivaj u svom intelektualnom dometu
  • Generic placeholder image
    Aid-realista 30.05.2024. 21:48
    ?!
  • Generic placeholder image
    Realista 30.05.2024. 20:47
    BIA muftija
  • Generic placeholder image
    Hari 30.05.2024. 20:28
    Znaju samo za mržnju i zlo protiv Srba i Srpskog naroda u BiH. U glavi im je ideja vodila oca Islamske deklaracije sa tri postulata: jedna država BiH, jedna nacija Bošnjaci i jedna vjera Islam. O građanskoj BiH deklarativno se izjašnjavaju a sanjaju unitarnu, centralističku državu bez Srba i Hrvata. Tako da od suživota i bilo kakvog pomirenja na duži rok nema ništa.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 30.05.2024. 17:15
    Šta oni znaju moj muftija?
Повезане вијести
Србима у Лукавцу забрањено и дружење Србима у Лукавцу забрањено и дружење
Графити терористичке ОВК на цркви у Крајишту Графити терористичке ОВК на цркви у Крајишту
На свака три дана по један етнички мотивисан напад на Србе На свака три дана по један етнички мотивисан напад на Србе
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 19m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 18m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 54m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 15m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 58m
    9