MUP Srpske: Građani da ne dijele lične podatke na društvenim mrežama

24.09.2019. 19:10
0
IZVOR: Srna

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske upozorava građane Srpske da fotografije i podatke sa svojih ličnih dokumentata ne šalju putem društvenih mreža ili elektronske pošte zbog moguće zloupotrebe.

Tokom ovog mjeseca policija je dobila više prijava građana u vezi sa lažnom nagradnom igrom za bicikl "kapriolo", koja je organizovana na društvenoj mreži "Fejsbuk".

Iz MUP-a Srpske navode da je u petak, 20. septembra, objavljena nagradna igra na lažnoj "Fejsbuk" stranici na veb adresi https://www.facebook.com/Capriolo-113461090049471 u kojoj firma "Kapriolo" poklanja 25 bicikala.

U saopštenju se pojašnjava da je za učešće u nagradnoj igri potrebno da korisnik označi da mu se sviđa stranica, te da podijeli objavu na vlastitom profilu i u inboksu navede broj od 1 do 500.

-Učesnici lažne nagradne igre nakon toga zaprimaju poruku da su dobitnici bicikla, ali da, radi preuzimanja nagrade moraju dostaviti svoju fotografiju i sliku ličnog dokumenta, a traže se i ostali podaci kao što je ime roditelja, adresa, kontakt telefon-, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

MUP Srpske obavještava građane da je, kao i u ranije evidentiranim slučajevima, jedini cilj izvršioca koji je kreirao ovu stranicu da pribavi njihove lične podatke radi zloupotrebe.

Komentari 0
Povezane vijesti
Upozorenje na obilne padavine i porast bujičnih vodotokova Upozorenje na obilne padavine i porast bujičnih vodotokova
Upozorenje za građane prilikom kupovine putem interneta Upozorenje za građane prilikom kupovine putem interneta
Prošle godine iz saobraćaja isključeno 18.797 pijanih vozača Prošle godine iz saobraćaja isključeno 18.797 pijanih vozača
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    17h 47m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    21h 26m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    15h 56m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    4h 37m
    0
  • Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra
    22h 53m
    1