MUP Srpske uhapsio sedam lica u akciji "Kontakt"

13.10.2021. 20:08
2
IZVOR: SRNA

U policijskoj akciji kodnog naziva "Kontakt" pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske lišili su slobode sedam lica.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović izjavila je Srni da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske zajedno sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, a po naredbi Kantonalnog suda Sarajevo realizovali akciju kodnog naziva "Kontakt".

Ona je naglasila da je izvršen pretres na sedam lokacija na području Republike Srpske /Pale, Istočno Novo Sarajevo i Trebinje/ i tom prilikom su pronađeni predmeti i tragovi koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

- Riječ je o većoj količini novca, ugovorima, polise osiguranja i druga dokumentacija, oružje, uređaj za krađu vozila-dekoder, mobilni telefoni i drugi predmeti - navela je Miljanovićeva.

Ona je naglasila da se sve aktivnosti vrše pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a osumnjičenima se na teret stavlja udruživanje radi vršenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba osiguranja, primanje dara i drugih oblika koristi, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih krivičnih djela iz Krivičnog zakona FBiH. 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    B 14.10.2021. 15:10
    Kojim to objektima?
    I btw javni red i mir je od 23 😉
  • Generic placeholder image
    a 14.10.2021. 09:32
    A to što pojedinim ugostiteljskim objektima u Lukavici ne mogu zabraniti glasnu muziku poslije 22h i pored desetina prijava građana, to je nebitno! Kakvi retardi.
Povezane vijesti
Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet
Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge
Akcija "Blek taj": Među uhapšenima visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija Akcija "Blek taj": Među uhapšenima visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    9h 38m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    18h 30m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    12h 21m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    16h 6m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    7h 13m
    4