Na koncertu „Za Helenin osmijeh“ prikupljeno 7.500 KM

02.10.2019. 10:25
0
IZVOR: Srna

Na dobrotvornom koncertu u Gradskoj dvorani u Foči za liječenje četvorogodišnje Helene Gavran prikupljeno je 7.467 KM.

Nakon operacije tumora na mozgu u Kliničkom centru Srbije, ovoj djevojčici iz Beograda čiji je otac rodom iz Foče, za liječenje u Centru za liječenje raka "Gustavo Rosi" u Parizu potrebno je 546.000 evra.

Helena sutra putuje u Pariz, a liječenje počinje u petak, potvrdili su njeni roditelji.

Fočaci su se u velikom broju odzavali pozivu Helenine rodbine i dvoranu su sinoć ispunili do posljednjeg mjesta, a prilozi su ostavljani u kutiju za prikupljanje pomoći.

Koncert "Za Helenin osmijeh", uz podršku prijatelja i rodbine, organizovala je učenica Srednjoškolskog centra Foča Anastasija Gavran koja je bila jedan od vokalnih solista koji su zabavljali publiku.

Uz vokalne soliste nastupili su i Kulturno-umjetničko društvo "Foča" i vrtić "Čika Jova Zmaj”.

Akcija za Helenu u Foči se nastavlja.

Navijačka grupa "Grobari Foča" najavila je da će priložiti mjesečne članarine i da će u jednom od fočanskih lokala organizovati sutra zajedničko gledanje utakmice između "Astane" i "Partizana", tokom kojeg će biti prikupljana novčana pomoć.

Istog dana glumci Amaterskog pozorišta premijerno će izvesti predstavu "ParlamenAt", a prihode od ulaznica proslijediće za Helenu.

Odbojkaši "Maglića" igraće u petak, 4. oktobra, za Helenu Gavran i Nemanju Starovića, nepokretnog mladića iz Foče za čije liječenje se, takođe, prikuplja pomoć.

Na meču odbojkaške Premijer lige BiH između "Maglića" i "Domaljevca" biće postavljene kutija za prikupljanje pomoći Heleni i Nemanji.

Pomoć za Helenu Gavran u Srbiji i Švajcarskoj prikuplja Fondacija "Budi human- Aleksandar Šapić" uplatama na namjenske žiro račune i slanjem SMS poruke 707 na broj 3030.

Za sada je prikupljeno oko 70.000 evra, a klinika u Parizu je roditeljima odobrila plaćanje iz tri djela i to da se na početku liječenja uplati 60.000, do kraja oktobra 100.000, a do kraja novembra ostatak ukupnog iznosa.

Humani ljudi iz BiH koji žele da pomognu Heleni novac mogu uplatiti na žiro račun njenog djeda Ranka Gavrana otvoren u Novoj banci.

Broj žiro računa je 5558000016726783 sa naznakom - uplata za liječenje Helene Gavran. Uplate se vrše u konvertibilnim markama bez provizije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naučno istraživanje "Vučje stope" na Alpima Naučno istraživanje "Vučje stope" na Alpima
Mladića iz Foče udarila struja, teško povrijeđen Mladića iz Foče udarila struja, teško povrijeđen
Mještani traže da se zaštiti prirodni fenomen i ne odlaže otpad Mještani traže da se zaštiti prirodni fenomen i ne odlaže otpad
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 22m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 17m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 11m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 20m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 30m
    0