Na spomen-obilježju Blatine-Pribanj služen parastos za 14 srpskih boraca

28.06.2024. 16:06
1
IZVOR: srna.rs

Na mjesnom spomen-obilježju Blatine-Pribanj u opštini Pale danas je, povodom Vidovdana, služen parastos za 14 srpskih boraca poginulih u Odbrambeno–otadžbinskom ratu.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije opštine Pale Jasna Lazarević Gavrilović istakla je da je veoma važno sjećati se svih ljudi koji su svoje živote dali u Odbrambeno–otadžbinskom ratu, ali i onih postradalih za odbranu srpskog naroda u prethodnim ratovima.

- Naša ideja je da ovom spomeniku u pridružimo ploču na kojoj će biti upisana imena svih stradalih i u Drugom svjetskom ratu, a njih je mnogo na ovome prostoru - rekla je Gavrilovićeva.

Sjećanje na postradale srpske borce u Blatinama – Pribanj organizovano je u okviru tradicionalne manifestacije "Sjećanje na juni 1992. godine", koja će biti završena večeras saborom boraca i Vidovdanskom akdemijom.

Današnjem obilježavanja, osim porodica poginulih boraca, prisustvovali su narodni poslanik Damjan Škipina, predstavnici opštine Pale, paljanske Boračke organizacije, Udruženja "Četa Petar Pandurević", Udruženje "Beli vukovi", predstavnik Organizacije poginulih, zarobljenih i nestalih boraca i civila Pale, Policijske uprave Istočno Sarajevo. 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Jovo 28.06.2024. 20:21
    Bitno je da je Jasna Lazarević Gavrilović istakla....
Povezane vijesti
U petak pomen za dvadeset četvoro Srba iz sela Krnjići U petak pomen za dvadeset četvoro Srba iz sela Krnjići
Patrijarh Porfirije u subotu u Bratuncu služi pomen ubijenim Srbima Patrijarh Porfirije u subotu u Bratuncu služi pomen ubijenim Srbima
Prva gradska biciklijada „Svi u Pale da vrtimo pedale“ Prva gradska biciklijada „Svi u Pale da vrtimo pedale“
Najčitanije
  • Blagoju Markoviću i Marku Stevanoviću uručene nagrade za najbolje poslovne ideje
    23h 21m
    0
  • U BiH poskupjele cigarete
    21h 38m
    0
  • Dizel i benzin poskupljuju, evo za koliko
    6h 32m
    0
  • Policajac ukrao 180 kilograma sira, pa ostao bez posla
    19h 57m
    0
  • Da li smo sigurni ako grom udari u auto?
    17h 49m
    0