Na Svetog Savu 1.600 paketića za srpsku djecu

27.01.2024. 14:46
0
IZVOR: srna.rs

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske obezbijedio je na školsku slavu Savindan 1.600 paketića srpskoj djeci i učenicima Kosovskog Pomoravlja, Kosovske Kamenice, Novog Brda, Babinog Mosta, Orahovca, Velike Hoče, Gotovuše, Zubinog Potoka, Zupča i Osnovne škole "Petar Kočić" u Brnjaku.

- Raduje nas što smo podstakli osmijehe za 1.600 srpske djece na njihov dan i školsku slavu Svetog Savu - rekao je predsjednik Odbora Milorad Arlov.

On je naveo da je akcija počela 13. januara kada je prijateljima, djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju, korisnicima Dnevnog centra "Podži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici podijeljeno više od 200 novogodišnjih paketića.

- U decembru i januaru obradovali smo mnogu djecu zahvaljujući humanosti oko 60.000 vršnjaka iz oko 90 osnovnih i srednjih škola Republike Srpske koji su učestvovali u našoj humanitarnoj akciji `Obradujmo Vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji` - rekao je Arlov.

On je podsjetio da je u srpskim školama, vrtićima i udruženjima podijeljeno više od 3.000 paketića širom Kosova i Metohije, u Banjskoj, Zubinom Potoku, Kosovskoj Mitrovici, Banjama, Osojanu, Istoku, Klini, Orahovcu, Velikoj Hoči, Baninom Mostu, Kosovu Polju, Gračanici, Ugljarima, Gotovuši, Novom Brdu, Kosovskom Pomoravlju i Kosovskoj Kamenici, saopšteno je iz Odbora.

Arlov je dodao da humanitarna akcija "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" nije završena i traje paraleno sa akcijom putem humanitarnog broja "M:tela" 142 koji svi u Republici Srpskoj mogu pozvati do 31. januara i učestvovati sa jednom KM.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sve vezano za Svetog Savu je svijetlo, uzvišeno i veličanstveno Sve vezano za Svetog Savu je svijetlo, uzvišeno i veličanstveno
Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
Prikazan ruski film o Svetom Savi u Palama Prikazan ruski film o Svetom Savi u Palama
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 27m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 0m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 26m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 39m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 8m
    3