На Светог Саву 1.600 пакетића за српску дјецу

27.01.2024. 14:46
0
ИЗВОР: srna.rs

Одбор за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске обезбиједио је на школску славу Савиндан 1.600 пакетића српској дјеци и ученицима Косовског Поморавља, Косовске Каменице, Новог Брда, Бабиног Моста, Ораховца, Велике Хоче, Готовуше, Зубиног Потока, Зупча и Основне школе "Петар Кочић" у Брњаку.

- Радује нас што смо подстакли осмијехе за 1.600 српске дјеце на њихов дан и школску славу Светог Саву - рекао је предсједник Одбора Милорад Арлов.

Он је навео да је акција почела 13. јануара када је пријатељима, дјеци и младима са потешкоћама у развоју, корисницима Дневног центра "Поџи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици подијељено више од 200 новогодишњих пакетића.

- У децембру и јануару обрадовали смо многу дјецу захваљујући хуманости око 60.000 вршњака из око 90 основних и средњих школа Републике Српске који су учествовали у нашој хуманитарној акцији `Обрадујмо Ваше вршњаке на Косову и Метохији` - рекао је Арлов.

Он је подсјетио да је у српским школама, вртићима и удружењима подијељено више од 3.000 пакетића широм Косова и Метохије, у Бањској, Зубином Потоку, Косовској Митровици, Бањама, Осојану, Истоку, Клини, Ораховцу, Великој Хочи, Банином Мосту, Косову Пољу, Грачаници, Угљарима, Готовуши, Новом Брду, Косовском Поморављу и Косовској Каменици, саопштено је из Одбора.

Арлов је додао да хуманитарна акција "Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији" није завршена и траје паралено са акцијом путем хуманитарног броја "М:тела" 142 који сви у Републици Српској могу позвати до 31. јануара и учествовати са једном КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан руски филм о Светом Сави у Палама Приказан руски филм о Светом Сави у Палама
Пројекција руског филма о Светом Сави 18. марта у Палама Пројекција руског филма о Светом Сави 18. марта у Палама
Цртеж Светог Саве једини сачуван у пожару (ФОТО/ВИДЕО) Цртеж Светог Саве једини сачуван у пожару (ФОТО/ВИДЕО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 11m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 20m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 25m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    55m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 8m
    0