Na treningu iznenada preminuo košarkaš Crvene zvezde Majkl Odžo

07.08.2020. 14:14
0
IZVOR: Blic

U petak je u 27. godini preminuo košarkaš Crvene zvezde Majkl Odžo.

Nigerijski košarkaš koji je u Srbiju stigao još 2017. je, prema još neprovjerenim informacijama, preminuo od srčanog udara.

Tragičan događaj odvio se na stadionu FK Partizan, u teretani, gde je Odžo imao trening, kolabirao i preminuo. Prema nezvaničnim informacijama, košarkaš je preminuo na licu mjesta.

Odžo je nastupao za koledž Florida stejt, 2017. je stigao u FMP nakon što nije bio izabran na NBA draftu, a godinu dana kasnije se preselio na Mali Kalemegdan.

Odžo je bio miljenik navijača crveno-belih, a sa Zvezdom je osvojio ABA Superkup 2018. i KLS Superligu i ABA ligu godinu dana kasnije.

Čitavu sezonu 2015/16. propustio je zbog povrede koljena. Na NBA draftu 2017. nije izabran, da bi 17. avgusta 2017. potpisao višegodišnji ugovor sa FMP-om.

Tokom sezone 2017/18, Odžo je u ABA ligi imao prosjek od 12 poena i 6 skokova, dok je u Superligi uz 6 uhvaćenih lopti imao i zavidan prosjek od 14 ubačenih poena, a svojom igrom značajno je doprinio plasmanu FMP-a u finale Superlige Srbije.

Od maja se govori da bi Nigerijac mogao da napusti Mali Kalemegdan jer se ne uklapa u viziju tima koji vodi Saša Obradović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere
Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    11h 1m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    14h 25m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    9h 54m
    0
  • Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO)
    12h 46m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    6h 23m
    0