Nagradni konkurs na temu "U vremenu distanciranja sačuvajmo humanost"

24.03.2021. 10:14
0
IZVOR: Srna

Crveni krst Republike Srpske raspisao je nagradni konkurs za izradu likovnih i literarnih radova učenika osnovnih, te literarnih radova učenika srednjih škola o temi "U vremenu distanciranja sačuvajmo humanost".

Konkurs se raspisuje povodom Nedjelje Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, koji traje od 8. do 15. maja, a radovi trebaju biti dostavljeni opštinskim i gradskim organizacijama Crvenog krsta najkasnije do 20. aprila.

Na konkurs radove mogu prijaviti svi učenici osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske koji to žele, a jedan učenik može učestvovati samo sa jednim radom. U literarnim radovima u naslovu je potrebno naznačiti naziv teme.

Opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta će odabrati po tri likovna i tri literarna rada učenika osnovnih škola i tri literarna rada učenika srednjih škola i poslati ih sekretarima Koordinacionog odbora Crvenog krsta /KOCK/ najkasnije do 26. aprila.

Koordinacioni odbori Crvenog krsta biraju po tri najbolja likovna i literarna rada osnovaca i tri literarna rada srednjoškolaca i šalju ih u Crveni krst Republike Srpske.

Radovi treba da stignu u Crveni krst Republike Srpske najkasnije do 2. maja, gdje će ih ocijeniti stručni žiri. Na svakom radu treba da stoje osnovni podaci o učeniku - ime i prezime, razred i odjeljenje, škola i mjesto, ime predmetnog nastavnika.

Biće nagrađena po tri najuspješnija likovna i literarna rada osnovaca i tri najuspješnija literarna rada srednjoškolaca.

Za osvojeno prvo mjesto predviđena je nagrada 150 KM, za drugo 100 KM i za osvojeno treće mjesto 80 KM.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 24 bebe Srpska bogatija za 24 bebe
Naš grad bogatiji za tri dječaka Naš grad bogatiji za tri dječaka
U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    17h 0m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    17h 44m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    21h 49m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    21h 53m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    7h 20m
    0