Najmanje 667 osoba uhapšeno u Francuskoj

30.06.2023. 10:03
0
IZVOR: Tanjug

Najmanje 667 osoba uhapšena je širom Francuske zbog učešća u nasilnim nemirima zbog ubistva alžirskog tinejdžera u predgrađu Pariza, a francuski predsjednik Emanuel Makron održaće danas novi hitan sastanak vlade.

Širom Francuske neredi su izbili treću noć zaredom zbog ubistva alžirskog tinejdžera koga je ubio policajac u utorak u Nanteru zbog toga što nije zaustavio automobil, prenio je Rojters.

Pojedini gradovi su čak preduzeli preventivne mjere da bi izbjegli nove incidente, javila je televizija BFM.

Policijski čas je uveden u Klamaru, Medonu i Kompjenju od 21.00 ili 22.00 sata uveče do šest sati ujutru, u pojedinim slučajevima do sljedećeg ponedjeljka. Tramvaji i autobusi u Il de Fransu prestali su da saobraćaju u srijedu u 21 sat. 

U Nanteru je organizovan marš bijelaca zbog ubistva tinejdžera, a u povorci je bilo više od 6.000 ljudi i bilo je nekoliko podmetnutih požara, kao i drugih incidenata.

Na protestu u Marselju na policajce je otvorena minobacačka vatra kada je jedan policajac povrijeđen i prebačen u bolnicu.

Izlozi prodavnica su, takođe, razbijeni tokom nemira, a objekti su opljačkani. Elitna jedinica Nacionalne policije mobilisana je u Lionu, Rubeu i Bordou.

U Grenoblu je na autobuse otvorena minobacačka vatra, a agenti javnog prevoza su tada iskoristili svoje pravo na povlačenje iz saobraćaja, saznaje BFMTV iz sindikalnog izvora. U nekim gradovima gađane su vladine zgrade.

U Remsu je napadnuta i opljačkana policijska stanica. U Avinjonu demonstranti su pokušali da zapale stanicu opštinske policije, a molotovljev koktel bačen je na policijsku kancelariju u Pou.

Komentari 0
Povezane vijesti
Koliko je Srbe koštalo prijateljstvo sa Francuskom i saveznička pomoć u Velikom ratu Koliko je Srbe koštalo prijateljstvo sa Francuskom i saveznička pomoć u Velikom ratu
Makron odbio da se obrati naciji nakon prvih rezultata izbora u Francuskoj! Makron odbio da se obrati naciji nakon prvih rezultata izbora u Francuskoj!
Nikad veća izlaznost birača na izbore u Francuskoj Nikad veća izlaznost birača na izbore u Francuskoj
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    14h 52m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    16h 43m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    16h 30m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    7h 56m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    10h 38m
    0