Napadnuta senatorka i bivši gradonačelnik Berlina

08.05.2024. 18:33
0
IZVOR: srna.rs

Senator u regionalnom parlamentu i bivši gradonačelnik Berlina Franciska Gifi napadnuta je danas u lokalnoj biblioteci, saopštila je njemačka policija.

U saopštenju se navodi da je Gifijeva nakratko primljena u bolnicu nakon što je udarena u glavu i vrat sa torbom ispunjenom teškim sadržajem.

Gifijeva je na društvenoj mreži "Instagram" navela da je posjetila biblioteku "Alt-Ruov" u oblasti Nojkeln na jugoistoku Berlina i izrazila je nevjericu da je na tom mjestu bila meta napada.

Policija ističe da su uhapsili sedamdesetčetvorogodišnjeg muškarca koji je od ranije poznat zbog prekršaja iz mržnje i protiv državne bezbjednosti.

Tužilaštvo je saopštilo da postoje indikacije da uhapšeni pati od "mentalnog oboljenja" i da je u toku procjena da li treba da bude primljen na odjeljenje psihijatrijske njege.

 

U Njemačkoj su u proteklih nekoliko dana na meti napada bili političari i aktivisti u predizbornim kampanja, posebno u istočnoj Njemačkoj, podsjeća britanski Bi-Bi-Si. Njemački kancelar Olaf Šolc naveo je da su napadi "nečuvani i kukavički te da nasilje nema mjesta u demokratiji".

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Leverkuzen prvi put u istoriji prvak Njemačke Leverkuzen prvi put u istoriji prvak Njemačke
Više od 22 odsto Nijemaca ne može da priušti sedmodnevni odmor Više od 22 odsto Nijemaca ne može da priušti sedmodnevni odmor
Masovni otkazi u Njemačkoj: Ukida se 16.000 radnih mjesta Masovni otkazi u Njemačkoj: Ukida se 16.000 radnih mjesta
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    4h 33m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    14h 51m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    14h 57m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    14h 55m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    13h 46m
    0