Нападнута сенаторка и бивши градоначелник Берлина

08.05.2024. 18:33
0
ИЗВОР: srna.rs

Сенатор у регионалном парламенту и бивши градоначелник Берлина Франциска Гифи нападнута је данас у локалној библиотеци, саопштила је њемачка полиција.

У саопштењу се наводи да је Гифијева накратко примљена у болницу након што је ударена у главу и врат са торбом испуњеном тешким садржајем.

Гифијева је на друштвеној мрежи "Инстаграм" навела да је посјетила библиотеку "Алт-Руов" у области Нојкелн на југоистоку Берлина и изразила је невјерицу да је на том мјесту била мета напада.

Полиција истиче да су ухапсили седамдесетчетворогодишњег мушкарца који је од раније познат због прекршаја из мржње и против државне безбједности.

Тужилаштво је саопштило да постоје индикације да ухапшени пати од "менталног обољења" и да је у току процјена да ли треба да буде примљен на одјељење психијатријске његе.

 

У Њемачкој су у протеклих неколико дана на мети напада били политичари и активисти у предизборним кампања, посебно у источној Њемачкој, подсјећа британски Би-Би-Си. Њемачки канцелар Олаф Шолц навео је да су напади "нечувани и кукавички те да насиље нема мјеста у демократији".

 

Коментари 0
Повезане вијести
Леверкузен први пут у историји првак Њемачке Леверкузен први пут у историји првак Њемачке
Више од 22 одсто Нијемаца не може да приушти седмодневни одмор Више од 22 одсто Нијемаца не може да приушти седмодневни одмор
Масовни откази у Њемачкој: Укида се 16.000 радних мјеста Масовни откази у Њемачкој: Укида се 16.000 радних мјеста
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    7h 29m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    17h 47m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    17h 53m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    17h 51m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    16h 42m
    0