Naš grad bogatiji za dječaka

24.01.2023. 08:17
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 67 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju u bolnici u Foči zatražilo je 13 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 13 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su jednu intervenciju.

Istočno Novo Sarajevo,

Intervencija dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom na gašenju vozila u Ulici Jovana Dučića jutros u periodu od 4.14 do 5.5 časova. Pričinjena samo veća materijalna šteta na vozilu.

Kolovozi su jutros mokri i klizavi na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH, ugaženog snijega ima u višim planinskim krajevima, a gusta magla otežava saobraćaj na širem području Istočnog Sarajeva, Kneževa i na dionici Mrkonjić Grad-Glamoč-Mlinište, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog snježnih smetova u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Ulog-Klanci preko prevoja Morine.

Odroni su učestali na dionicama Jajce-Crna Rijeka, Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres, Žitomislići-Mostar, Čapljina-Studenci, Mostar-Polog i Sarajevo-Foča.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelu "Čiljegovići" na putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu "Sijeračke stijene" na putu Dobro Polje-Miljevina.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FbiH danas će biti oblačno vrijeme, uz slabe padavine. U nižim predjelima će padati kiša i susnježica, a u brdsko-planinskim snijeg, saopšteno je Republički hidrometeorološki zavod.

 

Zbog malo toplijeg vremena snijeg će se topiti u većini predjela, osim na planinama. Na jugu toplije, tokom dana suvo uz razvedravanje i sunčane periode.

Vjetar slab zapadni, na jugu slab do umeren jugoistočni.

Temperatura od jedan do sedam, na jugu oko 10, a u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov.

U BiH će danas biti pretežno oblačno sa snijegom ili susnježicom, a u nizinama će padati i kiša. U večernjim časovima u Hercegovini će doći do razvedravanja, javio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Bjelašnica minus pet, Livno minus četiri, Drvar, Han Pijesak, Drinić, Kneževo i Čemerno minus jedan, Mrakovica, Kalinovik, Šipovo, Sokolac, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Sarajevo, Široki Brijeg nula, Bihać, Bugojno, Ivan sedlo, Ribnik, Gacko, Novi Grad Prijedor i Sanski Most jedan, Srebrenica, Banjaluka, Srbac, Stolac, Tuzla i Zenica dva, Bileća, Bijeljina, Doboj i Gradačac tri, Zvornik i Rudo četiri, Trebinje i Višegrad pet, Mostar šest, te Neum sedam stepeni Celzijusovih.

Padavine u protekla 24 časa: Srbac 16, Višegrad devet, Livno i Bileća osam, Trebinje i Zvornik sedam, Tuzla, Bjelašnica, Srebrenica i Gacko šest, Mostar, Gradačac, Bijeljina, Han Pijesak i Čemerno pet, Bugojno, Kalinovik i Nevesinje četiri, Sarajevo i Sokolac tri, Prijedor i Ribnik dva, Zenica, Kneževo, Novi Grad i Mrkonjić Grad, te Doboj jedan litar.

Visina snježnog pokrivača: Bjelašnica 129, Čemerno 50, Ivan sedlo 44, Kalinovik 40, Mrakovica 32, Bihać 28, Gacko 17, Šipovo 15, Sarajevo, Sokolac i Han Pijesak 13, Bugojno i Ribnik 11, Sanski Most devet, Mrkonjić Grad osam, Livno i Novi Grad šest, te Srebrenica jedan centimetar.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Danas kiša u većini krajeva Danas kiša u većini krajeva
Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    23h 51m
    0
  • Krađa u Palama
    22h 9m
    0
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    31m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    18h 36m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    21h 24m
    0