Naš grad bogatiji za jednog dječaka

13.09.2021. 09:26
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 14 pacijenata.

„Elektrodistibucija“

Višegrad: Zbog radova na 10 kV odlazu Župa, organizovanih od strane preduzeća Elektroprenos BiH, doći će do privremenog  prekida u isporuci električne energije u periodu od 11.00 do 12.00 časova potrošačima u naseljima: Crnča, Kalate, Kosovo Polje, Sase, Haluge, Češalj, Greben, Hotel Vilina Vlas, Jelačići, Gornja i Donja Brštanica, Miloševići, Resnik, Koritnik, Mušići, Prelovo, Omeragići, Vlahovići, Gostilja, Dubovo, Župa, Kupusovići, Pozderčići, Blace, Klašnik i Stari brod.

Saopštenje KP "Vodovod i kanalizacija" a.d. Istočno Sarajevo prenosimo u cjelosti:

- Usljed dužeg sušnog perioda u prethodnom periodu došlo je do značajnog smanjenja dotoka na izvorištu Tilava odakle se vodom snadbijevaju opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža. Trenutni dotok sa izvorišta Tilava zajedno sa izvorom Toplik i Topličina ne može da zadovolji racionalnu potrošnju vode gledajući na prosječnu potrošnju prethodnih mjeseci. Prosječna potrošnja prethodnih mjeseci bila je oko 140 l/s dok u posljednje vrijeme dostiže i do granice od 180 l/s. Usljed toga dolazi do ubrzanog pražnjenja glavnog rezervoara na filter postrojenju što nas je dovodilo u situaciju da vršimo prigušenje cjevovoda kako bi smanjili protok i time zaštitili mrežu, filter postrojenje i uredno vodu isporučili prioritetnim potrošačima (Bolnici "Srbija" i Domu zdravlja).

S obzirom da vremenske prognoze nisu povoljne došlo je do dodatnog smanjenja količina vode sa izvorišta Tilava (dotok 64l/s) i izvorišta Toplik i Topličina (dotok 30l/s), te iz tih razloga moramo da pristupamo redukciji u trajanju od po osam časova po naseljima koje će se svakodnevno rotirati po datom redoslijedu - navodi se u saopštenju "Vodovoda i kanalizacije".

Raspored isključenja:

Zatvaranje od 14.00 do 22.00 časova naselja: Toplik od česme u Topliku prema ETF-u, ulice: Đure Jakšića,dio Cara Dušana, dio Cara Lazara, Karađorđeva, dio Nikole Tesle, Branka Radičevića, Mladička i Bojovića ulica, Prve Sarajevske brigade, dio Spasovdanske ulice, dio Hilandarske ulice i dio Dečanske ulice.

Ostala naselja koja nisu pomenuta zbog smanjenog pritiska u mreži će periodično biti u određenoj redukciji, o čemu će biti blagovremeno obavješteni.

Iz "Vodovoda i kanalizacije" mole građane za razumijevanje i da vodu troše racionalno.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

 

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 26 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 6 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice imale su dvije intervencije u posljednja 24 časa.

Istočno Novo Sarajevo: Tehnička intervencija posle saobraćajne nezgode.

Sokolac: Zapaljena suva trava na području Podromanije-Dikalja. Požar gasila dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom u vremenu od 13.45 - 15.00 časova. Požar ugašen.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH vozi se nesmetano, izmjene su aktuelne na dionicama na kojima se izvode radovi, a u kanjonu Tijesno dolaziće do povremene obustave saobraćaja zbog održavanja penjačkog festivala, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Usporeno, uz izmjene, saobraća se na dionicama Crkvine-Modriča, Šešlije-Johovac, Gradiška-Nova Topola, Ustiprača-Međeđa, Foča-Dragočava, Kotor Varoš-Obodnik, te u tunelima "Kalovita brda" /Ljubogošta-Pale/, Čeljigovići /Lapišnica-Ljubogošta/ i Ugar /Crna Rijeka-entitetska granica/.

Sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/. Tokom radova dolaziće do povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će preovladavati sunčano i toplije vrijeme u odnosu na prethodne dane, temperatura vazduha će dostizati 31 stepen Celzijusov.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 23 do 29, lokalno na sjeveru i jugu oko 31 stepen Celzijusov, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, poslije podne promjenljiv.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u svim krajevima preovladava sunčano vrijeme.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Kalinovik šest, Šipovo, Sokolac i Rudo sedam, Bjelašnica, Drvar, Ribnik, Drinić i Foča osam, Srebrenica, Gacko i Nevesinje devet, Novi Grad, Prijedor, Gradiška, Han Pijesak, Čemerno i Višegrad 10, Mrkonjić Grad, Bileća i Zenica 11, Banjaluka, Sarajevo, Tuzla, Doboj i Zvornik 12, Bijeljina 14, Mrakovica 17, a Trebinje 18, Mostar 20 i Neum 21 stepen Celzijusov.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 19 beba Srpska bogatija za 19 beba
Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    14h 27m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    12h 29m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    11h 22m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    11h 27m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    10h 30m
    1