Наш град богатији за једног дјечака

13.09.2021. 09:26
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је један дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 14 пацијената.

„Електродистибуција“

Вишеград: Због радова на 10 kV одлазу Жупа, организованих од стране предузећа Електропренос БиХ, доћи ће до привременог  прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 11.00 до 12.00 часова потрошачима у насељима: Црнча, Калате, Косово Поље, Сасе, Халуге, Чешаљ, Гребен, Хотел Вилина Влас, Јелачићи, Горња и Доња Брштаница, Милошевићи, Ресник, Коритник, Мушићи, Прелово, Омерагићи, Влаховићи, Гостиља, Дубово, Жупа, Купусовићи, Поздерчићи, Блаце, Клашник и Стари брод.

Саопштење КП "Водовод и канализација" а.д. Источно Сарајево преносимо у цјелости:

- Усљед дужег сушног периода у претходном периоду дошло је до значајног смањења дотока на изворишту Тилава одакле се водом снадбијевају општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа. Тренутни доток са изворишта Тилава заједно са извором Топлик и Топличина не може да задовољи рационалну потрошњу воде гледајући на просјечну потрошњу претходних мјесеци. Просјечна потрошња претходних мјесеци била је око 140 л/с док у посљедње вријеме достиже и до границе од 180 л/с. Усљед тога долази до убрзаног пражњења главног резервоара на филтер постројењу што нас је доводило у ситуацију да вршимо пригушење цјевовода како би смањили проток и тиме заштитили мрежу, филтер постројење и уредно воду испоручили приоритетним потрошачима (Болници "Србија" и Дому здравља).

С обзиром да временске прогнозе нису повољне дошло је до додатног смањења количина воде са изворишта Тилава (доток 64л/с) и изворишта Топлик и Топличина (доток 30л/с), те из тих разлога морамо да приступамо редукцији у трајању од по осам часова по насељима које ће се свакодневно ротирати по датом редослиједу - наводи се у саопштењу "Водовода и канализације".

Распоред искључења:

Затварање од 14.00 до 22.00 часова насеља: Топлик од чесме у Топлику према ЕТФ-у, улице: Ђуре Јакшића,дио Цара Душана, дио Цара Лазара, Карађорђева, дио Николе Тесле, Бранка Радичевића, Младичка и Бојовића улица, Прве Сарајевске бригаде, дио Спасовданске улице, дио Хиландарске улице и дио Дечанске улице.

Остала насеља која нису поменута због смањеног притиска у мрежи ће периодично бити у одређеној редукцији, о чему ће бити благовремено обавјештени.

Из "Водовода и канализације" моле грађане за разумијевање и да воду троше рационално.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

 

Љекарску интервенцију затражило је 26 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 6 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице имале су двије интервенције у посљедња 24 часа.

Источно Ново Сарајево: Техничка интервенција после саобраћајне незгоде.

Соколац: Запаљена сува трава на подручју Подроманије-Дикаља. Пожар гасила два ватрогасца са једним ватрогасним возилом у времену од 13.45 - 15.00 часова. Пожар угашен.

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ вози се несметано, измјене су актуелне на дионицама на којима се изводе радови, а у кањону Тијесно долазиће до повремене обуставе саобраћаја због одржавања пењачког фестивала, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Успорено, уз измјене, саобраћа се на дионицама Црквине-Модрича, Шешлије-Јоховац, Градишка-Нова Топола, Устипрача-Међеђа, Фоча-Драгочава, Котор Варош-Ободник, те у тунелима "Каловита брда" /Љубогошта-Пале/, Чељиговићи /Лапишница-Љубогошта/ и Угар /Црна Ријека-ентитетска граница/.

Сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/. Током радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће преовладавати сунчано и топлије вријеме у односу на претходне дане, температура ваздуха ће достизати 31 степен Целзијусов.

Највиша дневна температура ваздуха од 23 до 29, локално на сјеверу и југу око 31 степен Целзијусов, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, послије подне промјенљив.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос у свим крајевима преовладава сунчано вријеме.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Калиновик шест, Шипово, Соколац и Рудо седам, Бјелашница, Дрвар, Рибник, Дринић и Фоча осам, Сребреница, Гацко и Невесиње девет, Нови Град, Приједор, Градишка, Хан Пијесак, Чемерно и Вишеград 10, Мркоњић Град, Билећа и Зеница 11, Бањалука, Сарајево, Тузла, Добој и Зворник 12, Бијељина 14, Мраковица 17, а Требиње 18, Мостар 20 и Неум 21 степен Целзијусов.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    23h 4m
    13
  • Преминула Вера Гргић
    5h 15m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    5h 59m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    10h 4m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    10h 8m
    2