Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika

23.04.2024. 08:38
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođeni su dječak i dvije djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 87 pacijenata.

 

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija,

Sokolac,

Zbog radova na 35 kV dalekovodu Ravna Romanija,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodima od 8.30 do 9.00 i od 14.00 do 14.30 časova svim potrošačima na lokalitetu Ravna Romanija, a u periodu od 8.30 do 14.30 časova potrošačima na trafopodručju ”Motel Ravna Romanija”.

Rudo,

Zbog radova na 10 kV vodu Uvac, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima:  Uvac, Plema, Štrpci, Andžići, Ćirovići, Bovan, Zubač, Omarine, Prijevorac, Bijelo brdo, Mikavice, Vidakovići, Đurovići, Božovići i Vagan.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođen je dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 13 pacijenata.

 

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 11 pacijenta.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i FBiH jutros se vozi po suvim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na odrone i sanacione radove zbog čega je režim vožnje izmijenjen, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale do 10. jula zbog minerskih radova dolaziće do povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno oblačno, a poslije podne i tokom noći u većini krajeva očekuje se kiša.

Na sjeveru će biti najtoplije uz sunčane periode, a tek kasnije popodne i uveče nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje su mogući i jači lokalni pljuskovi, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha od 12 na krajnjem zapadu do 22 na sjeveru, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab i promjenljiv, krajem dana umjeren, ponegdje na sjeveru i jak sjeverozapadni.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros više oblačnosti ima na području Krajine, istoku i jugoistoku Hercegovine koja se pomjera na centralna i istočna područja.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac minus dva, Ribnik, Bugojno nula, Mrkonjić Grad, Han Pijesak, Zenica jedan, Rudo, Sarajevo dva, Bjelašnica, Jajce, Tuzla tri, Bijeljina, Foča, Doboj, Banjaluka, Bihać, Glamoč, Livno četiri, Prijedor, Novi Grad pet, Čemerno šest, Bileća, Mostar, Neum osam stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas kiša, na istoku jači pljuskovi sa grmljavinom Danas kiša, na istoku jači pljuskovi sa grmljavinom
Sutra oblačno i svježije sa povremenom kišom Sutra oblačno i svježije sa povremenom kišom
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    11h 3m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    9h 59m
    0
  • Posljednji kondorov let
    23h 28m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    10h 3m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    6h 56m
    0