Наш град јутрос богатији за три становника

23.04.2024. 08:38
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођени су дјечак и двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 87 пацијената.

 

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција,

Соколац,

Због радова на 35 kV далеководу Равна Романија,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периодима од 8.30 до 9.00 и од 14.00 до 14.30 часова свим потрошачима на локалитету Равна Романија, а у периоду од 8.30 до 14.30 часова потрошачима на трафоподручју ”Мотел Равна Романија”.

Рудо,

Због радова на 10 kV воду Увац, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима:  Увац, Плема, Штрпци, Анџићи, Ћировићи, Бован, Зубач, Омарине, Пријеворац, Бијело брдо, Микавице, Видаковићи, Ђуровићи, Божовићи и Ваган.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођен је дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 13 пацијената.

 

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 11 пацијента.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

На већини путних праваца у Републици Српској и ФБиХ јутрос се вози по сувим коловозима, а возачима се скреће пажња на одроне и санационе радове због чега је режим вожње измијењен, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале до 10. јула због минерских радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно облачно, а послије подне и током ноћи у већини крајева очекује се киша.

На сјеверу ће бити најтоплије уз сунчане периоде, а тек касније поподне и увече нестабилно са пљусковима и грмљавином. Понегдје су могући и јачи локални пљускови, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха од 12 на крајњем западу до 22 на сјеверу, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб и промјенљив, крајем дана умјерен, понегдје на сјеверу и јак сјеверозападни.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос више облачности има на подручју Крајине, истоку и југоистоку Херцеговине која се помјера на централна и источна подручја.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац минус два, Рибник, Бугојно нула, Мркоњић Град, Хан Пијесак, Зеница један, Рудо, Сарајево два, Бјелашница, Јајце, Тузла три, Бијељина, Фоча, Добој, Бањалука, Бихаћ, Гламоч, Ливно четири, Приједор, Нови Град пет, Чемерно шест, Билећа, Мостар, Неум осам степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас киша, на истоку јачи пљускови са грмљавином Данас киша, на истоку јачи пљускови са грмљавином
Сутра облачно и свјежије са повременом кишом Сутра облачно и свјежије са повременом кишом
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    20h 39m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 35m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    19h 39m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    16h 32m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    18h 29m
    0