Neizvjesna sudbina crnogorske Vlade, Abazović na potezu

19.08.2022. 19:55
0
IZVOR: rtrs.tv

Dio poslanika koji su činili skupštinsku većinu nakon posljednjih parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. održali su sastanak tokom pauze sjednice crnogorskog parlamenta na kojoj se raspravlja o nepovjerenju vladi Dritana Abazovića.

Sastanku su prisustvovali lideri DF, PzP, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore, Radničke partije, DEMOS, CIVIS. Na sastanku je bio prisutan i Abazović, ali ne i lider Demokrata Aleksa Bečić.

Nakon sastanka, jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je novinarima da će premijer Abazović i potpredsjednik vlade Joković dostaviti predlog za rekonstrukciju .

- U naredenih 15 do 20 minuta to će biti dostavljeno pobjednicima izbora 2020. Sa potpisima URE i SNP-a - rekao je Mandić.

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić najavio je da je ta partija spremna da povuče odluku da će glasati za smjenu Vlade ako premijer podnese detaljan plan rekonstrukcije i podrže ga lideri koji su bili na sastanku, a potom i Demokrate.

Abazović je u parlamentu istakao je i da je pravi razlog za izglasavanje nepovjerenja njegovoj Vladi zapljena cigareta u Luci Bar.

O navodima Abazovića, oglasilo se i Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, koje je navelo da će razmotriti da u tim predmetima sasluša i premijera.

Skupština Crne Gore raspravlja o nepovjerenju vladi Dritana Abazovića, a po inicijativi koju je podnijelo 36 poslanika Demokratske partije socijalista, Liberalne partije, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije i Demokratske unije Albanaca.

Da bi vlada pala neophodan je 41 glas poslanika. Razlog za podnošenje inicijative o nepovjerenju vladi stranke su podnijele zbog potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC.

Ako Abazovićeva vlada preživi današnje glasanje, Skupština će imati priliku da se o sudbini njegovog kabineta ponovo izjašnjava 2. septembra, na zahtjev Demokratskog fronta.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
U Srpskoj 3.115 registrovanih planinara U Srpskoj 3.115 registrovanih planinara
Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO) Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO)
Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    21h 50m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    12h 20m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    20h 43m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    12h 1m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    17h 12m
    0