Nešić traži spas "MOFAS"-a, Ćosić sumnja u njegovu zabrinutost

26.08.2021. 13:20
3
IZVOR: Katera

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić pozvao je premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da smijeni ministra privrede Vjekoslava Petričevića, jer kako Nešić navodi, Petričević ignoriše zaključke Vlade Srpske vezano za probleme u preduzeću "MOFAS" Istočno Sarajevo.

Nešić kaže da ministar privrede u Vladi Srpske tjera radnike "MOFAS"-a na ulicu.

On smatra da bi u ovaj problem trebalo aktivnije da se uključi i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, te ga pozvao da obezbijedi dio sredstava za radnike koji su bez primanja već nekoliko mjeseci.

- Radnici "Mofasa" su u ratu sačuvali fabriku i nastavili proces rada, a danas ih tjeraju na ulicu bez povezanog radnog staža i višegodišnjim neisplaćenim platama. Pokretanje stečaja ili likvidacije znači samo jedno, a to je da će radnici ostati na ulici da bi se neko dokopao atraktivnog zemljišta, a mašine završile u starom gvožđu kao što je bio slučaj sa Raopom - navodi se kao Nešićeva izjava u saopštenju DNS-a poslatom medijima.

Nešić navodi da umjesto gašenja, što stečaj u Srpskoj uvijek znači, i rasprodaje atraktivnog zemljišta, Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo, prema Nešićevim riječima, trebaju pronaći modalitet kako da "MOFAS" nastavi sa radom i da se sačuva egzistencija više od 50 porodica.

On je Ćosića pozvao da pronađe slobodno vrijeme i da učini nešto za spas posljednjeg proizvodnog preduzeća u Istočnom Sarajevu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je danas da Nešić nikad nije pokazivao brigu za preduzeće "MOFAS" i "FAMOS", te da su ambicije predsjednika DNS-a isključivo bile vezane za njegov lični interes i profit.

- Jadna je ona zemlja u kojoj na spasavanje nečega poziva čovjek koji je potpuno destruktivan i koji je sve podredio sebi i svom ličnom interesu - rekao je Ćosić za Novinsku agenciju "SRNA".

Ćosić je istakao da su ranije, dok je bio načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, više puta sa predstavnicima "MOFAS"-a i "FAMOS"-a i Vladom Republike Srpske razgovarali o aktuelnim problemima i nebrojeno puta, kako je on istakao, pomagali i na sve načine "intervenisali".

On tvrdi da se u to vrijeme predsjednik DNS-a Nenad Nešić nikada nije interesovao za aktuelne probleme u pomenutim preduzećima.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    A 27.08.2021. 23:08
    Pojedinci bi da pametuju a da imaju obraza povukli bi se i sakrili u misiju rupu i trosili ukradeno.
  • Generic placeholder image
    Www 27.08.2021. 10:45
    Nesic ni dobro jutro neće reći ako tu nema lične koristi, kao da ga ne znamo mi iz Istočnog Sarajeva
  • Generic placeholder image
    Anonimna 26.08.2021. 18:50
    Ljudi su tu samo predmet manipulacije i licnog interesa
Povezane vijesti
Dobar start omladinaca Famosa Dobar start omladinaca Famosa
Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada
Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    5h 34m
    0
  • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
    2h 45m
    2
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    18h 31m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    16h 53m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    19h 7m
    3