Нешић тражи спас "МОФАС"-а, Ћосић сумња у његову забринутост

26.08.2021. 13:20
3
ИЗВОР: Катера

Предсједник Демократског народног савеза (ДНС) Ненад Нешић позвао је премијера Републике Српске Радована Вишковића да смијени министра привреде Вјекослава Петричевића, јер како Нешић наводи, Петричевић игнорише закључке Владе Српске везано за проблеме у предузећу "МОФАС" Источно Сарајево.

Нешић каже да министар привреде у Влади Српске тјера раднике "МОФАС"-а на улицу.

Он сматра да би у овај проблем требало активније да се укључи и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, те га позвао да обезбиједи дио средстава за раднике који су без примања већ неколико мјесеци.

- Радници "Мофаса" су у рату сачували фабрику и наставили процес рада, а данас их тјерају на улицу без повезаног радног стажа и вишегодишњим неисплаћеним платама. Покретање стечаја или ликвидације значи само једно, а то је да ће радници остати на улици да би се неко докопао атрактивног земљишта, а машине завршиле у старом гвожђу као што је био случај са Раопом - наводи се као Нешићева изјава у саопштењу ДНС-а послатом медијима.

Нешић наводи да умјесто гашења, што стечај у Српској увијек значи, и распродаје атрактивног земљишта, Влада Републике Српске и ресорно министарство, према Нешићевим ријечима, требају пронаћи модалитет како да "МОФАС" настави са радом и да се сачува егзистенција више од 50 породица.

Он је Ћосића позвао да пронађе слободно вријеме и да учини нешто за спас посљедњег производног предузећа у Источном Сарајеву.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је данас да Нешић никад није показивао бригу за предузеће "МОФАС" и "ФАМОС", те да су амбиције предсједника ДНС-а искључиво биле везане за његов лични интерес и профит.

- Јадна је она земља у којој на спасавање нечега позива човјек који је потпуно деструктиван и који је све подредио себи и свом личном интересу - рекао је Ћосић за Новинску агенцију "СРНА".

Ћосић је истакао да су раније, док је био начелник општине Источно Ново Сарајево, више пута са представницима "МОФАС"-а и "ФАМОС"-а и Владом Републике Српске разговарали о актуелним проблемима и небројено пута, како је он истакао, помагали и на све начине "интервенисали".

Он тврди да се у то вријеме предсједник ДНС-а Ненад Нешић никада није интересовао за актуелне проблеме у поменутим предузећима.

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  A 27.08.2021. 23:08
  Pojedinci bi da pametuju a da imaju obraza povukli bi se i sakrili u misiju rupu i trosili ukradeno.
 • Generic placeholder image
  Www 27.08.2021. 10:45
  Nesic ni dobro jutro neće reći ako tu nema lične koristi, kao da ga ne znamo mi iz Istočnog Sarajeva
 • Generic placeholder image
  Anonimna 26.08.2021. 18:50
  Ljudi su tu samo predmet manipulacije i licnog interesa
Повезане вијести
„Фамос“ добио значајно појачање пред наставак сезоне „Фамос“ добио значајно појачање пред наставак сезоне
Протест радника „МОФАС-а“, судбина предузећа и даље неизвјесна Протест радника „МОФАС-а“, судбина предузећа и даље неизвјесна
Рашевић направио разлику у дуелу „Фамоса“ и „Сутјеске“ Рашевић направио разлику у дуелу „Фамоса“ и „Сутјеске“
Најчитаније
 • У Источном Сарајеву ноћас горјела четири аутомобила
  6h 44m
  1
 • Оштећена три возила у пожару у Спасовданској улици
  9h 27m
  0
 • Крађа из маркета у Источном Новом Сарајеву
  9h 41m
  1
 • Горјело ауто у Миљевићима
  9h 44m
  2
 • Годишњица напада на свештеничку породицу Старовлах на Палама
  11h 23m
  0