Nestvaran doček zlatnih odbojkašica

16.10.2022. 21:16
0
IZVOR: srpskainfo.com

Odbojkašice Srbije su imale svečani doček nakon osvojene zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu. Nekoliko hiljada građana je oduševljeno pozdravilo zlatne djevojke.

Odbojkašice su veoma emotivno prošle kroz kompletan doček. Nakon izjava su zaigrale i kolo, te uživale u podršci koju su im pružili okupljeni.

Najbolja igračica svijeta, Bilećanka Tijana Bošković, je obećala da će se opet sresti na istom mjestu.

– Hvala vam što ste došli, želim da shvatite da smo u proteklih par nedelja na turniru svaki dan osjećali vašu podršku koja nam je dala snage da budemo jači i bolji i da dođemo do titule. Za nas je uvijek bila privilegija da igramo za našu zemlju i ja čvrsto vjerujem da se ovdje vidimo i sljedeće godine, istim povodom – rekla je Tijana Bošković, koju su navijači ispratili riječima Tijana, Tijana, te MVP, MVP.

Slika

Foto: N.Skenderija

Navijačima se obratio i selektor Danijele Santoreli koji je najavio da će do sljedeće okupljanja naučiti bolje srpski jezik.

- Obećavam da ću naredne sezone naučiti još neku riječ, kada se ovdje vratimo pričaću srpski! Mnogo sam mislio o ovom danu kada sam dolazio. Hvala vam na svemu što ste uradili za nas, ovo je idealan dan . Preuzeo sam veliku odgovornost kada sam uzeo ovaj tim, ali moje djevojke su nevjerovatne. Moram da naglasim i veliku podršku stručnog štaba. Znam da nisam savršen, ipak sam Italijan, ali tim me je prihvatio i svaki dan smo zajedno radili, i moje zamisli su sprovodile u djelo - rekao je Santareli pa zavrpio na srpskom: “Hvala lijepo!”

Ona koja je tokom cijelog šampionata slala obećanja o uspjehu, sada je otkila koja je tajna uspjeha.

– Često nas pitaju koja je tajna našeg uspjeha, a to je jer svaka od nas nosi Srbiju u Srcu, a ovaj balkon u mislima. Vi ste tajna našeg uspjeha – uzviknula je Jovana Stevanović.

- Bilo mi je lakše da igram finale nego da pričam vama. Hvala na podršci. Ovo zlato je vaše - rekla je Bojana Drča.

Slika

Foto: N.Skenderija

Prva se obratila Teodora Pušić:

- Hvala Vam svima što ste došli da proslavimo zlato, hvala na podršci i svim lijepim porukama tokom turnira - poručila je najbolji libero prvenstva.

Odbojkašice Srbije su izašle na balkon. Nakon toga je intonirana himna Srbije “Bože pravde”.

Sve djevojke su dobile veliki aplauz,  na trgu je nekoliko hiljada navijača.

Zlatne odbojkašice su na takmičenju u Poljskoj postale: Tijana Bošković, Bojana Drča, Jovana Stevanović, Bianka Buša, Sara Lozo, Mina Popović, Teodora Pušić, Brankica Mihajlović, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Maja Aleksić, Ana Bjelica, Slađana Mirković, Aleksandra Jegdić.

One su juče deklasirale Brazil u finalu Svjetskog prvenstva i obezbijedile da trofej najboljih na planeti bude u Beogradu!

Slika

Foto: A.Dimitrijević/Ringier

Danas su oko podneva stigle u Beograd i dočekali su ih kako dolikuje – uz trubače.

Poslije održane konferencije, u salu su ušli trubači, kao prvo iznenađenje zlatnim devojkama. Ali to je samo početak, jer prava žurka tek slijedi ispred Skuštine grada, gdje će ove šampionke podijeliti sreću sa narodom, što su i same naglasile da jedva čekaju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Odbojkašice Srbije se plasirale na Olimpijske igre Odbojkašice Srbije se plasirale na Olimpijske igre
Prvi poraz Srbije, Olimpijske igre korak dalje Prvi poraz Srbije, Olimpijske igre korak dalje
Odbojkašice Srbije ubjedljivo prošle u polufinale EP Odbojkašice Srbije ubjedljivo prošle u polufinale EP
Najčitanije
 • Pjesma o djevojčici Veli - cvijećem dočekala crnogorsku vojsku i zbog toga ubijena (FOTO)
  4h 1m
  1
 • Neustrašivi mašinovođa Vojin Nikitović
  12h 44m
  0
 • Katić najavio mogućnost osnivanja Doma zdravlja u Istočnoj Ilidži?
  10h 23m
  4
 • Hapšenje zbog spida u Istočnoj Ilidži
  11h 34m
  0
 • Policijska akcija u Sarajevu: Pretresi i hapšenja zbog droge, pronađeno oružje i municija
  8h 49m
  1