Нестваран дочек златних одбојкашица

16.10.2022. 21:16
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Одбојкашице Србије су имале свечани дочек након освојене златне медаље на Свјетском првенству. Неколико хиљада грађана је одушевљено поздравило златне дјевојке.

Одбојкашице су веома емотивно прошле кроз комплетан дочек. Након изјава су заиграле и коло, те уживале у подршци коју су им пружили окупљени.

Најбоља играчица свијета, Билећанка Тијана Бошковић, је обећала да ће се опет срести на истом мјесту.

– Хвала вам што сте дошли, желим да схватите да смо у протеклих пар недеља на турниру сваки дан осјећали вашу подршку која нам је дала снаге да будемо јачи и бољи и да дођемо до титуле. За нас је увијек била привилегија да играмо за нашу земљу и ја чврсто вјерујем да се овдје видимо и сљедеће године, истим поводом – рекла је Тијана Бошковић, коју су навијачи испратили ријечима Тијана, Тијана, те МВП, МВП.

Слика

Фото: Н.Скендерија

Навијачима се обратио и селектор Данијеле Санторели који је најавио да ће до сљедеће окупљања научити боље српски језик.

- Обећавам да ћу наредне сезоне научити још неку ријеч, када се овдје вратимо причаћу српски! Много сам мислио о овом дану када сам долазио. Хвала вам на свему што сте урадили за нас, ово је идеалан дан . Преузео сам велику одговорност када сам узео овај тим, али моје дјевојке су невјероватне. Морам да нагласим и велику подршку стручног штаба. Знам да нисам савршен, ипак сам Италијан, али тим ме је прихватио и сваки дан смо заједно радили, и моје замисли су спроводиле у дјело - рекао је Сантарели па заврпио на српском: “Хвала лијепо!”

Она која је током цијелог шампионата слала обећања о успјеху, сада је откила која је тајна успјеха.

– Често нас питају која је тајна нашег успјеха, а то је јер свака од нас носи Србију у Срцу, а овај балкон у мислима. Ви сте тајна нашег успјеха – узвикнула је Јована Стевановић.

- Било ми је лакше да играм финале него да причам вама. Хвала на подршци. Ово злато је ваше - рекла је Бојана Дрча.

Слика

Фото: Н.Скендерија

Прва се обратила Теодора Пушић:

- Хвала Вам свима што сте дошли да прославимо злато, хвала на подршци и свим лијепим порукама током турнира - поручила је најбољи либеро првенства.

Одбојкашице Србије су изашле на балкон. Након тога је интонирана химна Србије “Боже правде”.

Све дјевојке су добиле велики аплауз,  на тргу је неколико хиљада навијача.

Златне одбојкашице су на такмичењу у Пољској постале: Тијана Бошковић, Бојана Дрча, Јована Стевановић, Бианка Буша, Сара Лозо, Мина Поповић, Теодора Пушић, Бранкица Михајловић, Бојана Миленковић, Катарина Лазовић, Маја Алексић, Ана Бјелица, Слађана Мирковић, Александра Јегдић.

Оне су јуче декласирале Бразил у финалу Свјетског првенства и обезбиједиле да трофеј најбољих на планети буде у Београду!

Слика

Фото: А.Димитријевић/Рингиер

Данас су око поднева стигле у Београд и дочекали су их како доликује – уз трубаче.

Послије одржане конференције, у салу су ушли трубачи, као прво изненађење златним девојкама. Али то је само почетак, јер права журка тек слиједи испред Скуштине града, гдје ће ове шампионке подијелити срећу са народом, што су и саме нагласиле да једва чекају.

Коментари 0
Повезане вијести
Одбојкашице Србије се пласиралe на Олимпијске игре Одбојкашице Србије се пласиралe на Олимпијске игре
Први пораз Србије, Олимпијске игре корак даље Први пораз Србије, Олимпијске игре корак даље
Одбојкашице Србије убjедљиво прошле у полуфинале ЕП Одбојкашице Србије убjедљиво прошле у полуфинале ЕП
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    12h 46m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    21h 38m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    15h 29m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    10h 21m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 14m
    0