Neven Tuševljak učestvuje na Berlinskom maratonu

19.09.2023. 12:30
0
IZVOR: katera.news

Neven Tuševljak, maratonac iz Istočnog Sarajeva, učestvovaće na ovogodišnjem Berlinskom maratonu, trci na kojoj učestvuju najbolji svjetski trkači i gdje padaju svjetski rekordi.

Maraton se održava u nedjelju, 24. aeptembra, od 9.00 časova. Ove godine učestvovaće 47.000 ljudi iz 160 država, a na ulicama Berlina se očekuje oko milion navijača.

- Ja želim još jednom da predstavim sebe i naš grad u najboljem mogućem svjetlu i nadam se dobrom rezultatu – poručio je Tuševljak za portal „Katera“.

Berlinski maraton je sportski događaj koji se održava svake godine na ulicama njemačkog glavnog grada posljednjeg vikenda u septembru, a uz Čikago, Boston, Njujork,Tokio i London, član je serije najboljih maratona na svijetu.

Pokrenut 1974. godine, događaj uključuje više utrka na maratonskoj udaljenosti od 42.195 kilometara, prije svega takmičenja u cestovnom trčanju za muškarce i žene na elitnoj razini, masovnu utrku za širu javnost, utrku u invalidskim kolicima kao i druge utrke.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kupi kilometre, podrži Nevena Tuševljaka i pomozi rad Fondacije “Sveti Vukašin” Kupi kilometre, podrži Nevena Tuševljaka i pomozi rad Fondacije “Sveti Vukašin”
Neven Tuševljak za Kateru: Ljubav čovjeka prema čovjeku mora biti bezgranična Neven Tuševljak za Kateru: Ljubav čovjeka prema čovjeku mora biti bezgranična
Učestvujte zajedno sa Nevenom Tuševljakom na Ostroškom polumaratonu - trci za „srce i dušu“ Učestvujte zajedno sa Nevenom Tuševljakom na Ostroškom polumaratonu - trci za „srce i dušu“
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    22h 38m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    12h 58m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    23h 22m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    2h 11m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    2h 5m
    0