Невен Тушевљак учествује на Берлинском маратону

19.09.2023. 12:30
0
ИЗВОР: katera.news

Невен Тушевљак, маратонац из Источног Сарајева, учествоваће на овогодишњем Берлинском маратону, трци на којој учествују најбољи свјетски тркачи и гдје падају свјетски рекорди.

Маратон се одржава у недјељу, 24. аептембра, од 9.00 часова. Ове године учествоваће 47.000 људи из 160 држава, а на улицама Берлина се очекује око милион навијача.

- Ја желим још једном да представим себе и наш град у најбољем могућем свјетлу и надам се добром резултату – поручио је Тушевљак за портал „Катера“.

Берлински маратон је спортски догађај који се одржава сваке године на улицама њемачког главног града посљедњег викенда у септембру, а уз Чикаго, Бостон, Њујорк,Токио и Лондон, члан је серије најбољих маратона на свијету.

Покренут 1974. године, догађај укључује више утрка на маратонској удаљености од 42.195 километара, прије свега такмичења у цестовном трчању за мушкарце и жене на елитној разини, масовну утрку за ширу јавност, утрку у инвалидским колицима као и друге утрке.

Коментари 0
Повезане вијести
Невен Тушевљак за Катеру: Љубав човјека према човјеку мора бити безгранична Невен Тушевљак за Катеру: Љубав човјека према човјеку мора бити безгранична
Учествујте заједно са Невеном Тушевљаком на Острошком полумаратону - трци за „срце и душу“ Учествујте заједно са Невеном Тушевљаком на Острошком полумаратону - трци за „срце и душу“
Тушевљак у хуманитарној акцији за Сергеја прикупио око 5.000 КМ Тушевљак у хуманитарној акцији за Сергеја прикупио око 5.000 КМ
Најчитаније
 • Преминуо Сретен Срето Петронић
  3h 6m
  1
 • "Краљица џепароша" поново у акцији
  9h 52m
  3
 • Прича о чича Срету Петронићу из Пала и његовој Хелени
  3h 9m
  0
 • Земљотрес јачине 2,8 степена на подручју Сарајева
  8h 51m
  0
 • Упозорење: Снажан циклон иде према региону, очекује се јако невријеме
  4h 18m
  0