Nevrijeme pogodilo Teslić, velika šteta u naseljima Jelića Potok i Vitkovci

24.08.2019. 14:18
0
IZVOR: SRNA

Nevrijeme koje je sinoć pogodilo opštinu Teslić pričinilo je veliku štetu na putnoj infrastrukturi u naseljima Jelića Potok i Vitkovci, a poplavljeno je i nekoliko domaćinstava, rekao je Srni načelnik ove lokalne zajednice Milan Miličević.

On je rekao da se u Jelića Potoku izlio bujični potok koji je poplavio nekoliko domaćinstava, dok su uništena tri pješačka mosta i jedan betonski za motorna vozila.

Miličević kaže da je veća šteta pričinjena u Vitkovicima gdje je voda ušla u nekoliko objekata, te uništila nekoliko pješačkih mostova i oštetila lokalni put.

On je naveo da je noćas od 3.00 časa angažovana mehanizacija i da se pristupilo saniranju pričinjene štete.

-Nažalost, po običaju, saniramo posljedice dok su uzroci uvijek isti- rekao je Miličević, koji za štetu pričinjenu nevremenom krivi komunalnu nedisciplinu mještana i nedostatak reda u sječi šuma.

On je najavio da će biti preduzeti koraci kako bi se stanovništvo osvijestilo da komunalni otpad treba da odlaže u za to predviđena mjesta.

Miličević ističe da je potrebno i da se zavede šumski red kako granje, trupci i ostalo smeće ne bi pravili brane na mostovima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Banjaluka sabira štete: Voda ušla u kuće, vjetar raskrio krovove Banjaluka sabira štete: Voda ušla u kuće, vjetar raskrio krovove
Snažno nevrijeme kod Tomislavgrada: Cesta prekrivena ledom Snažno nevrijeme kod Tomislavgrada: Cesta prekrivena ledom
Grad veličine jajeta pričinio štetu na voćnjacima, usjevima i objektima Grad veličine jajeta pričinio štetu na voćnjacima, usjevima i objektima
Najčitanije
 • Operacija Tekbir - neuspjeli pokušaj deblokade Sarajeva
  18h 5m
  11
 • “Tražim muža”: Ljepotica iz Banjaluke "zapalila" društvene mreže (FOTO)
  19h 26m
  4
 • Večeras otkrivanje i osveštenje spomenika porodici u Istočnom Novom Sarajevu
  18h 54m
  0
 • U Istočnom Novom Sarajevu otkriven spomenik porodici - simbol egzodusa sarajevskih Srba (FOTO)
  6h 58m
  5
 • Zemljotres u BiH
  11h 2m
  0