Nigerijski studenti koje je hrvatska policija ilegalno prebacila u BiH uskoro idu kući

12.12.2019. 09:57
0
IZVOR: Srpska.info

Dvojica nigerijskih studenata koje su hrvatski policajci kidnapovali u Zagrebu, a zatim prebacili na teritoriju BiH, misleći da su migranti, uskoro će krenuti ka svojoj državi.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić je na jučerašnjoj konferenciji za medije, na pitanje o Nigerijcima, koji su spletom nesrećnih okolnosti i bahatošću policije Republike Hrvatske ilegalno završili u BiH kazao da su pristali ući u tzv. AVR program dobrovoljnog povratka, prenosi Klix.

– Uz njihovu saglasnost mi ih možemo vratiti u zemlju njihovog porijekla, a da ih ne izlažemo dodatnim procedurama, readmisijama itd. Odmah da kažem da su oni iskazali veliki strah od povratka u Hrvatsku, da bi mogli biti dodatno maltretirani. Jednostavno se boje za svoj život – izjavio je Mektić.

Da će Nigerijci uskoro kući potvrdio je i direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić.

S obzirom na strah za život i činjenicu da u BiH nisu podnijeli zahtjev za azil, dvojici nigerijskih studenata će uskoro biti omogućen povratak kući.

Nigerijci su za britanski Gardijan kazali da je jedini razlog njihove deportacije iz Hrvatske zapravo boja kože te da su žrtve nepravde koja im se dogodila u Zagrebu.

Komentari 0
Povezane vijesti
BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata
Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44 Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    5h 36m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    17h 9m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    16h 50m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    22h 1m
    0
  • U subotu obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
    23h 45m
    13