Njegoš Mihajlović ponos Specijalne olimpijade BiH (VIDEO)

12.12.2020. 21:16
0
IZVOR: Katera

Vrhunski sportista Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine, Njegoš Mihajlović iz Pala, student je prve godine studija na Fakultetu sportskih nauka Panevropskog univerziteta.

Mihajlović je osvajač bronzane medalje u atletici u trci na 400 m na Ljetnim olimpijskim igrama, održanim 2019. godine u Abu Dabiju. Njegoš je osvojio V mjesto u skoku u dalj na istoj Olimpijadi. Nastupao je i na Zimskim olimpijskim igrama koje su 2017. godine održane u Schladmingu (Austrija) i u nordijskom skijanju osvojivši V i VI mjesto.

Njegoš Mihajlović je osoba sa invaliditetom i ima za cilj da svojim školovanjem pokaže da osobe sa invaliditetom mogu prevazići prepreke, da se inkluzija u sportu na Panevropskom univerzitetu primjenjuje već dugi niz godina te da će nakon završetka školovanja svoje znanje prenositi na sportiste sa invaliditetom i bez njega. Njegoš Mihajlović je istakao da je ovo njegova prekretnica u životu. Ostvario je svoj san učešćem na olimpijskim igrama Specijalne olimpijade, predstavljanjem sportista sa i bez invaliditeta kao mladi lider na Samitu mladih lidera koji je održan u Bakuu (Azerbejdžan), a evo od danas želi pokazati da je i za osobe sa invaliditetom sve moguće, obrazovanjem i stalnim usavršavanjem.

 - Hvala menadžmentu Panevropskog univerziteta i Fakultetu sportskih nauka što su mi omogućili jednogodišnju stipendiju koja će mi još više dati motiva da opravdam ukazano povjerenje - kaže ovaj mladi talentovani sportista.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Dan i krsna slava Filozofskog fakulteta Obilježen Dan i krsna slava Filozofskog fakulteta
Edukativno predavanje „Oružje ne štiti, oružje ubija“ sutra u Palama Edukativno predavanje „Oružje ne štiti, oružje ubija“ sutra u Palama
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    19h 34m
    0
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    14h 31m
    4
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    19h 51m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    18h 56m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    20h 27m
    5