Његош Михајловић понос Специјалне олимпијаде БиХ (ВИДЕО)

12.12.2020. 21:16
0
ИЗВОР: Kатера

Врхунски спортиста Специјалне олимпијаде Босне и Херцеговине, Његош Михајловић из Пала, студент је прве године студија на Факултету спортских наука Паневропског универзитета.

Михајловић је освајач бронзане медаље у атлетици у трци на 400 м на Љетним олимпијским играма, одржаним 2019. године у Абу Дабију. Његош је освојио V мјесто у скоку у даљ на истој Олимпијади. Наступао је и на Зимским олимпијским играма које су 2017. године одржане у Schladmingu (Аустрија) и у нордијском скијању освојивши V и VI мјесто.

Његош Михајловић је особа са инвалидитетом и има за циљ да својим школовањем покаже да особе са инвалидитетом могу превазићи препреке, да се инклузија у спорту на Паневропском универзитету примјењује већ дуги низ година те да ће након завршетка школовања своје знање преносити на спортисте са инвалидитетом и без њега. Његош Михајловић је истакао да је ово његова прекретница у животу. Остварио је свој сан учешћем на олимпијским играма Специјалне олимпијаде, представљањем спортиста са и без инвалидитета као млади лидер на Самиту младих лидера који је одржан у Бакуу (Азербејџан), а ево од данас жели показати да је и за особе са инвалидитетом све могуће, образовањем и сталним усавршавањем.

 - Хвала менаџменту Паневропског универзитета и Факултету спортских наука што су ми омогућили једногодишњу стипендију која ће ми још више дати мотива да оправдам указано повјерење - каже овај млади талентовани спортиста.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    6h 29m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 25m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    21h 9m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 21m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    18h 54m
    0