Noćni uspon na vrh Trebevića (FOTO)

28.01.2023. 13:07
1
IZVOR: katera.news

Planinarsko-sportsko društvo „Treskavica“ Trnovo organizovalo je u četvrtak neobičnu planinarsku akciju - noćni uspon na vrh Trebevića 1628 metara nadmorske visine.

Ekipi iz Trnova i njihovoj kreativnoj ideji pridružilo se 19 planinara, a među njima i članovi Gorske službe spašavanja /GSS/ Istočni Stari Grad, čije je sjedište na Brusu, te Trebević spada u njihovu regiju djelovanja.

Iz Gorske službe spašavanja Istočni Stari Grad potvrdili su za Katera portal da je akcija prošla uspješno i u najboljem redu.

- U prekrasnoj zimskoj noći, uz odličnu atmosferu popeli smi se na vrh Trebevića, a organizatori iz „Treskavice“ su posebno zadovoljni time što su se na akciju odazvali članovi iz gotovo svih planinarskih društava grada Istočno Sarajevo – rekli su nam iz GSS Istočni Stari Grad.

 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika

Foto: Instagram

On su podsjetili da PSD „Treskavica“ i njeni članovi već duže vrijeme aktivno rade na popularizaciji planina našeg grada, zaštiti prirode i stvaranju navike planinarenja kod naših sugrađana.

- Ovaj put je ekipa iz Trnova, pored Treskavice, koja spada u red najljepših planina u našoj državi, planinare podsjetila na ljepotu Trebevića, njegov prelijepi pogled sa vrha i sjajno uređene planinarske staze - dodali su iz GSS Istočni Stari Grad.

Vodiči noćne planinarske akcije bili su Slobodanka Živković i Dragan Terzić, licencirani vodiči Planinarskog Saveza Republike Srpske, a iz PSD „Treskavica“ se zahvaljuju svim učesnicima na ovom lijepom i atipično događaju.

Iz PSD „Treskavica“ upozoravaju da planinari na ovakve akcije ne idu samostalno i bez edukovanih vodiča, te da je najbolje priključiti se planinarskom društvu i na ovakve uspone ići organizovano, a slučaju odlaska u planinu uvijek imati broj dežurne GSS stanice.

Iz Gorske službe spašavanja Istočni Stari Grad podsjećaju na njihov dežurni broj telefona 066/ 901 010.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Na šta su se popeli? 28.01.2023. 13:44
  Ko da su osvojili K2.
  Pa narod svakodnevno čuvao ovce po toj koti, koje se zave Sofe.

  Pijani su po noći prelazili preko Sofa u sela, kada se napiju u domu na špicu.

  Sada se ovi hvale uspjehom.
  Svašta je danas uspjeh.
Povezane vijesti
Gašanović nagradio pripadnike GSS-a koji su učestvovali u spasilačkoj misiji u Turskoj Gašanović nagradio pripadnike GSS-a koji su učestvovali u spasilačkoj misiji u Turskoj
U vrijeme kad se sjećamo XIV ZOI: Pogledajte kako izgleda spuštanje niz oštećenu trebevićku bob stazu (VIDEO) U vrijeme kad se sjećamo XIV ZOI: Pogledajte kako izgleda spuštanje niz oštećenu trebevićku...
Dostavljena konačna verzija Studije zaštite za Park prirode „Trebević“ (FOTO) Dostavljena konačna verzija Studije zaštite za Park prirode „Trebević“ (FOTO)
Najčitanije
 • Godišnjica NATO agresije na SR Jugoslaviju (VIDEO)
  5h 10m
  2
 • Pronađena opojna droga i oružje u Istočnom Novom Sarajevu
  3h 47m
  3
 • Lana Lubura i Aleksandar Vuković najbolji sportisti opštine Istočna Ilidža u 2022. godini (FOTO)
  22h 30m
  0
 • Prasići opet poskupjeli
  10h 12m
  0
 • Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo 30 godina u službi zdravlja
  21h 31m
  0