Noćni uspon na vrh Trebevića (FOTO)

28.01.2023. 13:07
1
IZVOR: katera.news

Planinarsko-sportsko društvo „Treskavica“ Trnovo organizovalo je u četvrtak neobičnu planinarsku akciju - noćni uspon na vrh Trebevića 1628 metara nadmorske visine.

Ekipi iz Trnova i njihovoj kreativnoj ideji pridružilo se 19 planinara, a među njima i članovi Gorske službe spašavanja /GSS/ Istočni Stari Grad, čije je sjedište na Brusu, te Trebević spada u njihovu regiju djelovanja.

Iz Gorske službe spašavanja Istočni Stari Grad potvrdili su za Katera portal da je akcija prošla uspješno i u najboljem redu.

- U prekrasnoj zimskoj noći, uz odličnu atmosferu popeli smi se na vrh Trebevića, a organizatori iz „Treskavice“ su posebno zadovoljni time što su se na akciju odazvali članovi iz gotovo svih planinarskih društava grada Istočno Sarajevo – rekli su nam iz GSS Istočni Stari Grad.

 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika

Foto: Instagram

On su podsjetili da PSD „Treskavica“ i njeni članovi već duže vrijeme aktivno rade na popularizaciji planina našeg grada, zaštiti prirode i stvaranju navike planinarenja kod naših sugrađana.

- Ovaj put je ekipa iz Trnova, pored Treskavice, koja spada u red najljepših planina u našoj državi, planinare podsjetila na ljepotu Trebevića, njegov prelijepi pogled sa vrha i sjajno uređene planinarske staze - dodali su iz GSS Istočni Stari Grad.

Vodiči noćne planinarske akcije bili su Slobodanka Živković i Dragan Terzić, licencirani vodiči Planinarskog Saveza Republike Srpske, a iz PSD „Treskavica“ se zahvaljuju svim učesnicima na ovom lijepom i atipično događaju.

Iz PSD „Treskavica“ upozoravaju da planinari na ovakve akcije ne idu samostalno i bez edukovanih vodiča, te da je najbolje priključiti se planinarskom društvu i na ovakve uspone ići organizovano, a slučaju odlaska u planinu uvijek imati broj dežurne GSS stanice.

Iz Gorske službe spašavanja Istočni Stari Grad podsjećaju na njihov dežurni broj telefona 066/ 901 010.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Na šta su se popeli? 28.01.2023. 13:44
  Ko da su osvojili K2.
  Pa narod svakodnevno čuvao ovce po toj koti, koje se zave Sofe.

  Pijani su po noći prelazili preko Sofa u sela, kada se napiju u domu na špicu.

  Sada se ovi hvale uspjehom.
  Svašta je danas uspjeh.
Povezane vijesti
U ponedjeljak vaskršnja dječija planinarska radionica U ponedjeljak vaskršnja dječija planinarska radionica
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Krvničko ubistvo porodice Dragaš sa Trebevića Krvničko ubistvo porodice Dragaš sa Trebevića
Najčitanije
 • Apel građanima u Istočnom Sarajevu: Čuvajte se zmija!
  10h 49m
  3
 • Priča o mrtvoj dragoj – Lenka Dunđerski i Laza Kostić
  16h 3m
  0
 • Sutra prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
  6h 34m
  1
 • Brat ministra BiH Vojina Mijatovića nasmrt pretučen u Beogradu
  14h 52m
  0
 • Milica Borovčanin učenik generacije SŠC „Vasilije Ostroški“
  12h 31m
  4