Ноћни успон на врх Требевића (ФОТО)

28.01.2023. 13:07
1
ИЗВОР: katera.news

Планинарско-спортско друштво „Трескавица“ Трново организовало је у четвртак необичну планинарску акцију - ноћни успон на врх Требевића 1628 метара надморске висине.

Екипи из Трнова и њиховој креативној идеји придружило се 19 планинара, а међу њима и чланови Горске службе спашавања /ГСС/ Источни Стари Град, чије је сједиште на Брусу, те Требевић спада у њихову регију дјеловања.

Из Горске службе спашавања Источни Стари Град потврдили су за Катера портал да је акција прошла успјешно и у најбољем реду.

- У прекрасној зимској ноћи, уз одличну атмосферу попели сми се на врх Требевића, а организатори из „Трескавице“ су посебно задовољни тиме што су се на акцију одазвали чланови из готово свих планинарских друштава града Источно Сарајево – рекли су нам из ГСС Источни Стари Град.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: Инстаграм

Он су подсјетили да ПСД „Трескавица“ и њени чланови већ дуже вријеме активно раде на популаризацији планина нашег града, заштити природе и стварању навике планинарења код наших суграђана.

- Овај пут је екипа из Трнова, поред Трескавице, која спада у ред најљепших планина у нашој држави, планинаре подсјетила на љепоту Требевића, његов прелијепи поглед са врха и сјајно уређене планинарске стазе - додали су из ГСС Источни Стари Град.

Водичи ноћне планинарске акције били су Слободанка Живковић и Драган Терзић, лиценцирани водичи Планинарског Савеза Републике Српске, а из ПСД „Трескавица“ се захваљују свим учесницима на овом лијепом и атипично догађају.

Из ПСД „Трескавица“ упозоравају да планинари на овакве акције не иду самостално и без едукованих водича, те да је најбоље прикључити се планинарском друштву и на овакве успоне ићи организовано, а случају одласка у планину увијек имати број дежурне ГСС станице.

Из Горске службе спашавања Источни Стари Град подсјећају на њихов дежурни број телефона 066/ 901 010.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Na šta su se popeli? 28.01.2023. 13:44
  Ko da su osvojili K2.
  Pa narod svakodnevno čuvao ovce po toj koti, koje se zave Sofe.

  Pijani su po noći prelazili preko Sofa u sela, kada se napiju u domu na špicu.

  Sada se ovi hvale uspjehom.
  Svašta je danas uspjeh.
Повезане вијести
Освећење споменика страдалим Србима требевићког краја у суботу Освећење споменика страдалим Србима требевићког краја у суботу
Транспарент „Позови 1414“ на Црвеним стијенама (ВИДЕО) Транспарент „Позови 1414“ на Црвеним стијенама (ВИДЕО)
Ходочасници из Трнова стигли до манастира Острог Ходочасници из Трнова стигли до манастира Острог
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  19h 28m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  20h 3m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  13h 55m
  0
 • Премијера документарне драме „Ко камен“ у Народном позоришту: Веленка Брстинова и кћер јој Драгана
  16h 15m
  0
 • Опљачкана Светлана Ценић, аналитичарка има поруку за крадљивца
  9h 5m
  6