Ноћни успон на врх Требевића (ФОТО)

28.01.2023. 13:07
1
ИЗВОР: katera.news

Планинарско-спортско друштво „Трескавица“ Трново организовало је у четвртак необичну планинарску акцију - ноћни успон на врх Требевића 1628 метара надморске висине.

Екипи из Трнова и њиховој креативној идеји придружило се 19 планинара, а међу њима и чланови Горске службе спашавања /ГСС/ Источни Стари Град, чије је сједиште на Брусу, те Требевић спада у њихову регију дјеловања.

Из Горске службе спашавања Источни Стари Град потврдили су за Катера портал да је акција прошла успјешно и у најбољем реду.

- У прекрасној зимској ноћи, уз одличну атмосферу попели сми се на врх Требевића, а организатори из „Трескавице“ су посебно задовољни тиме што су се на акцију одазвали чланови из готово свих планинарских друштава града Источно Сарајево – рекли су нам из ГСС Источни Стари Град.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Инстаграм

Он су подсјетили да ПСД „Трескавица“ и њени чланови већ дуже вријеме активно раде на популаризацији планина нашег града, заштити природе и стварању навике планинарења код наших суграђана.

- Овај пут је екипа из Трнова, поред Трескавице, која спада у ред најљепших планина у нашој држави, планинаре подсјетила на љепоту Требевића, његов прелијепи поглед са врха и сјајно уређене планинарске стазе - додали су из ГСС Источни Стари Град.

Водичи ноћне планинарске акције били су Слободанка Живковић и Драган Терзић, лиценцирани водичи Планинарског Савеза Републике Српске, а из ПСД „Трескавица“ се захваљују свим учесницима на овом лијепом и атипично догађају.

Из ПСД „Трескавица“ упозоравају да планинари на овакве акције не иду самостално и без едукованих водича, те да је најбоље прикључити се планинарском друштву и на овакве успоне ићи организовано, а случају одласка у планину увијек имати број дежурне ГСС станице.

Из Горске службе спашавања Источни Стари Град подсјећају на њихов дежурни број телефона 066/ 901 010.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Na šta su se popeli? 28.01.2023. 13:44
    Ko da su osvojili K2.
    Pa narod svakodnevno čuvao ovce po toj koti, koje se zave Sofe.

    Pijani su po noći prelazili preko Sofa u sela, kada se napiju u domu na špicu.

    Sada se ovi hvale uspjehom.
    Svašta je danas uspjeh.
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Крвничко убиство породице Драгаш са Требевића Крвничко убиство породице Драгаш са Требевића
Дан жалости због погибије дјетета и мајке Дан жалости због погибије дјетета и мајке
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    20h 12m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    17h 41m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    11h 55m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    16h 59m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    8h 7m
    0