Novi detalji nesreće na putu Trebinje - Bileća

19.06.2022. 18:58
0
IZVOR: nezavisne.com

Poznati trebinjski medar Nebojša Ljubibratić (55) poginuo je jutros oko 6.45 u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Trebinje - Bileća, u mjestu Orah, u blizini drevnog manastira Dobrićevo.

Kobnih momenata on je upravljao FIAT-om, a riječ je o direktnom sudaru, u kojem je teško povrijeđeno i dvoje djece iz drugog automobila i nakon zbrinjavanja u Bolnici Trebinje, jedno je helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske hitno prebačeno u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci.

- Jedno dijete je zadobilo povrede glave i zbog toga je helikopterom prebačno u Banjaluku, dok je drugo zbog povreda unutrašnjih organa operisano u našoj ustanovi i smješteno na Odjeljenje intenzivne njege - rekao je Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje.

Kako je ,,Nezavisnim novinama“ potvrđeno iz UKC Republike Srpske, sedmogodišnji dječak koji je povrijeđen u tom sudaru na aparatu je za mehaničku ventilaciju.

- Prema riječima dr Nenada Škorića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, pacijent je zadobio tešku povredu glave. Pacijent je zbrinut i priključen na aparat za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze su neizvjesne - naveli su za „Nezavisne novine" iz UKC Srpske.

Osim djece, u tom automobilu je bilo još troje putnika koji su zbrinuti u Bolnici Trebinje i oni su, prema Lambetinim riječima, van životne opasnosti.

U drugom automobilu se, u stvari, prema navodima Okružnog javnog tužilaštva Trebinje,  vozila porodica iz Novog Sada, otac, dvoje djece, djed i baka, dok je iz suprotnog smjera dolazio FIAT kojim je upravljao Ljubibratić.

- Iz zasad neutvrđenih razloga FIAT je prešao na drugu stranu kolovoza i došlo je do direktnog kontakta dva automobila - saopšteno je u Tužilaštvu.

Dežurni tužilac, koji je po pozivu izašao na lice mjesta, naredio je obdukciju tijela nastradalog Ljubibratića, koja će biti izvršena sutra.

Autori: Vesna Duka, Dragan Sladojević

Komentari 0
Povezane vijesti
Jul i avgust opet uzeli najviše života na cestama širom Srpske Jul i avgust opet uzeli najviše života na cestama širom Srpske
Četiri mladića poginula na putu ka Zlatiboru Četiri mladića poginula na putu ka Zlatiboru
Motociklista iz Rogatice poginuo kod Višegrada Motociklista iz Rogatice poginuo kod Višegrada
Najčitanije
 • Nelegalno sagrađeni objekat na Trgu kralja Aleksandra će biti uklonjen
  23h 36m
  3
 • Lica uhapšena zbog droge u Istočnom Sarajevu
  4h 59m
  1
 • Stradao devetogodišnji dječak
  3h 40m
  0
 • Proizvođači romanijskog kajmaka spremni za predstojeće sajmove
  20h 21m
  0
 • Osnovcima u Istočnoj Ilidži predstavljena “Čarobna knjiga” Jelene Glišić (FOTO)
  19h 16m
  0