Novi detalji nesreće na putu Trebinje - Bileća

19.06.2022. 18:58
0
IZVOR: nezavisne.com

Poznati trebinjski medar Nebojša Ljubibratić (55) poginuo je jutros oko 6.45 u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Trebinje - Bileća, u mjestu Orah, u blizini drevnog manastira Dobrićevo.

Kobnih momenata on je upravljao FIAT-om, a riječ je o direktnom sudaru, u kojem je teško povrijeđeno i dvoje djece iz drugog automobila i nakon zbrinjavanja u Bolnici Trebinje, jedno je helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske hitno prebačeno u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci.

- Jedno dijete je zadobilo povrede glave i zbog toga je helikopterom prebačno u Banjaluku, dok je drugo zbog povreda unutrašnjih organa operisano u našoj ustanovi i smješteno na Odjeljenje intenzivne njege - rekao je Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje.

Kako je ,,Nezavisnim novinama“ potvrđeno iz UKC Republike Srpske, sedmogodišnji dječak koji je povrijeđen u tom sudaru na aparatu je za mehaničku ventilaciju.

- Prema riječima dr Nenada Škorića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, pacijent je zadobio tešku povredu glave. Pacijent je zbrinut i priključen na aparat za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze su neizvjesne - naveli su za „Nezavisne novine" iz UKC Srpske.

Osim djece, u tom automobilu je bilo još troje putnika koji su zbrinuti u Bolnici Trebinje i oni su, prema Lambetinim riječima, van životne opasnosti.

U drugom automobilu se, u stvari, prema navodima Okružnog javnog tužilaštva Trebinje,  vozila porodica iz Novog Sada, otac, dvoje djece, djed i baka, dok je iz suprotnog smjera dolazio FIAT kojim je upravljao Ljubibratić.

- Iz zasad neutvrđenih razloga FIAT je prešao na drugu stranu kolovoza i došlo je do direktnog kontakta dva automobila - saopšteno je u Tužilaštvu.

Dežurni tužilac, koji je po pozivu izašao na lice mjesta, naredio je obdukciju tijela nastradalog Ljubibratića, koja će biti izvršena sutra.

Autori: Vesna Duka, Dragan Sladojević

Komentari 0
Povezane vijesti
Na putevima u BiH lani poginulo 255 lica Na putevima u BiH lani poginulo 255 lica
U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac
Mjere zabrane osumnjičenoj za izazivanje saobraćajne nesreće Mjere zabrane osumnjičenoj za izazivanje saobraćajne nesreće
Najčitanije
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    15h 47m
    0
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    11h 59m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    21h 20m
    0
  • Uhapšeno sedam lica zbog dječije pornografije
    22h 25m
    0
  • Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
    19h 49m
    0