Novo, dobro plaćeno zanimanje: Prodavac svog mišljenja

31.10.2020. 21:48
0
IZVOR: Tanjug

U Italiji se pojavilo novo, dobro plaćeno, pre svega televizijsko zanimanje: ”prodavac svog mišljenja” (opinionista), piše dnevni list “Domani”.

Kada ih neko pita "od čega živiš", te osobe će vam reći:"Ja sam opinionista".

- Da bi neko mogao biti prodavac svog mišljenja, nije potrebno da bude neki ekspert niti tehničko lice, nije neophodno da ima ideje, važno je da ima mišljenje o svemu i svima- piše autor Valter Siti.

To su osobe sa kojima voditelj televizijskog programa “priča” o svemu i svačemu, a “opinionisti” se šetaju od jednog do drugog programa i kanala, što znači da nije neophodna ni specijalizacija.

Njihovo polje delovanja su tv spektakli, kao što su razni rijaliti programi, kao što je “veliki brat”, ili popodnevni programi u kojima se otkrivaju novi talenti, sportske emisije ili noćne televizijske trač - partije, piše autor članka.

Prvi zadatak “prodavača svog mišljenja” je da se svađa. Gledanost njihovih programa je velika, mnogo iznad onih u kojima se produbljeno tretiraju aktuelne društvene teme, zaključuje Siti.

- Tako se kod gledaoca stvara utisak da ideje ništa ne rešavaju, već jedno mišljenje važi, kao i drugo sve dok voditelj programa ne isključi mikrofon- zaključuje Valter Siti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Višegrad: Novo zanimanje u Srednjoškolskom centru “Ivo Andrić” Višegrad: Novo zanimanje u Srednjoškolskom centru “Ivo Andrić”
Višegrad: Novo zanimanje za srednjoškolce Višegrad: Novo zanimanje za srednjoškolce
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    17h 52m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    17h 59m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    14h 41m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    9h 19m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    9h 51m
    0