Nula u derbiju: Mnogo nervoze, malo fudbala

01.03.2020. 21:06
0
IZVOR: srpskainfo

Crvena zvezda i Partizan odigrali su bez golova u 162. “vječitom derbiju”, pa su crveno-bijeli sačuvali 11 bodova viška u odnosu na rivala. Derbi će se brzo zaboraviti. Mnogo nervoze i prekršaja, malo fudbala viđeno je na stadionu “Rajko Mitić “.

Crvena zvezda je imala loptu više u posjedu, stvorila je nekoliko šansi, dok se Partizan posebno na startu i u finišu prvog dijela nije najbolje snašao na visoki presing rivala. U nastavku nije bilo puno šansi, a kvalitet fudbala je bio baš loš. Bez ideje, sa puno prekršaja na sredini i neredima na tribinama.

“Crveno-bijeli” su posebno na startu vršili pritisak, ali do 15. minuta nije bilo veće opasnosti. Tada je zaprijetio mladi Željko Gavrić. Šest minuta kasnije sjajna intervencija Vladimira Stojkovića koji je zaustavio udarac Njegoša Petrovića. Partizan se zatim oslobodio pritiska a dvije greške Nemanje Milunovića nisu iskoristili gosti.

Trener domaćeg tima Dejan Stanković je morao da izvrši prinudno izmjenu jer je zbog povrede teren napustio Ričmond Boaći dok je ušao Aleksa Vukanović.

U 38. minuti velika šansa za Zvezdu. Prošao je odlično Gavrić po lijevoj strani koja je odlično funkcionisala i ubacio lopti a Aleksa Vukanović je promašio loptu i nije je zahvatio petom. Odmah zatim nova šansa za Crvenu zvezdu! Prvi pokušaj Zvezde je izblokiran a lopta je došla Željka Gavrića koji je poslao visoko preko gola!

 

Slika

 

U nastavku su prvi zaprijetili gosti. Defanzivci Zvezde su izgubili loptu a Sadik je pokušao da iznenadi Milana Borjana. Domaći su zatim u 58. minuti mogli do prednosti. Nakon kornera Degenek je spustio loptu Vukanoviću koji nije bio precizan.

Natko je nakon prekida zbog bakljade uputio dobar udarac sa ivice šesnaesterca. U sudijskoj nadoknadi Mirko Ivanić je uspio da dođe do lopte prije Vladimira Stojkovića i iskosa je pogodio samo vanjski dio mreže.

Komentari 0
Povezane vijesti
Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića
Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene
Milojević: Respektujemo Javor, očekujem tešku utakmicu Milojević: Respektujemo Javor, očekujem tešku utakmicu
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    5h 45m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    23h 50m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    19h 59m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    23h 38m
    5
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    18h 6m
    0