Нула у дербију: Много нервозе, мало фудбала

01.03.2020. 21:06
0
ИЗВОР: srpskainfo

Црвена звезда и Партизан одиграли су без голова у 162. “вјечитом дербију”, па су црвено-бијели сачували 11 бодова вишка у односу на ривала. Дерби ће се брзо заборавити. Много нервозе и прекршаја, мало фудбала виђено је на стадиону “Рајко Митић “.

Црвена звезда је имала лопту више у посједу, створила је неколико шанси, док се Партизан посебно на старту и у финишу првог дијела није најбоље снашао на високи пресинг ривала. У наставку није било пуно шанси, а квалитет фудбала је био баш лош. Без идеје, са пуно прекршаја на средини и нередима на трибинама.

“Црвено-бијели” су посебно на старту вршили притисак, али до 15. минута није било веће опасности. Тада је запријетио млади Жељко Гаврић. Шест минута касније сјајна интервенција Владимира Стојковића који је зауставио ударац Његоша Петровића. Партизан се затим ослободио притиска а двије грешке Немање Милуновића нису искористили гости.

Тренер домаћег тима Дејан Станковић је морао да изврши принудно измјену јер је због повреде терен напустио Ричмонд Боаћи док је ушао Алекса Вукановић.

У 38. минути велика шанса за Звезду. Прошао је одлично Гаврић по лијевој страни која је одлично функционисала и убацио лопти а Алекса Вукановић је промашио лопту и није је захватио петом. Одмах затим нова шанса за Црвену звезду! Први покушај Звезде је изблокиран а лопта је дошла Жељка Гаврића који је послао високо преко гола!

 

Слика

 

У наставку су први запријетили гости. Дефанзивци Звезде су изгубили лопту а Садик је покушао да изненади Милана Борјана. Домаћи су затим у 58. минути могли до предности. Након корнера Дегенек је спустио лопту Вукановићу који није био прецизан.

Натко је након прекида због бакљаде упутио добар ударац са ивице шеснаестерца. У судијској надокнади Мирко Иванић је успио да дође до лопте прије Владимира Стојковића и искоса је погодио само вањски дио мреже.

Коментари 0
Повезане вијести
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    8h 58m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    17h 50m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    11h 41m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    15h 26m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    6h 33m
    4