Objavljeni konkursi za nagrade "Zlatna sova" i "Sovica"

10.11.2023. 13:10
0
IZVOR: srna.rs

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske raspisao je konkurse za nagrade "Zlatna sova" za najbolji neobjavljeni roman i "Sovica" za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu.

Pravo učešća na konkursima imaju autori koji pišu na srpskom jeziku i koji blagovremeno dostave svoj rukopis, saopšteno je iz Zavoda.

Pravo učešća na konkursu nemaju dosadašnji dobitnici ovih nagrada.

Književna nagrada "Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva podrazumijeva dobijanje plakete /povelje/ za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada podrazumijeva objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana.

Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

Posljednji dan za dostavu rukopisa je 1. mart 2024. godine, a odluku o najboljem neobjavljenom romanu žiri će donijeti do 31. maja sljedeće godine.

Književnu nagradu "Sovica" čine plaketa za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorska naknada od 3.000 KM i 20 primjeraka knjige.

Posljednji dan za dostavu rukopisa je 1. mart 2024. godine, a rok za proglašenje dobitnika nagrade 15. maj sljedeće godine.

Detaljni uslovi za učešće na konkursima objavljeni su na zvaničnoj internet prezentaciji Zavoda.

Komentari 0
Povezane vijesti
Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
Za "Zlatnu sovu" konkurišu 24, a za "Sovicu" 14 rukopisa Za "Zlatnu sovu" konkurišu 24, a za "Sovicu" 14 rukopisa
Poziv za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada i priznanja povodom Đurđevdana Poziv za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada i priznanja povodom Đurđevdana
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    23m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    18h 45m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    20h 0m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    15h 53m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    18h 59m
    1