Obustavlja se nastava na sjeveru Kosova dok se ne povuče tzv. kosovska policija

28.05.2023. 20:52
0
IZVOR: srna.rs

U svim školama na sjeveru Kosova i Metohije nastava se obustavlja zbog prisustva tzv. kosovske policije sa punom ratnom opremom.

Na sastanku direktora škola na sjeveru Kosova sa načelnikom Školske uprave donesena je odluka da se nastavlja obustavlja do povlačenja policije.

Sastanak je održan nakon mnogih poziva i poruka direktorima škola i razrednim starješinama od roditelja u kojima izražavaju zabrinutost i strah za bezbjednost djece s obzirom da se u neposrednoj blizini škola i na putu do njih nalaze policajci sa dugim cijevima i pod punom ratnom opremom, kao i transporteri na samim ulazima u škole, prenosi RTS.

Na sastanku je zaključeno da u svim školama na sjeveru Kosova zbog prusustva tzv. kosovske policije pod punom ratnom opremom, nastavnici i učenici nisu u stanju da neometano i bezbijedno izvode nastavu.

Roditelje će razredne starješine obavijestiti kada će se učenici ponovo vratiti u školske klupe.

Tzv. kosovska policija prije dva dana nasilno je upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrijebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spriječe da uđe u opštinske prostorije. Tom prilikom je povrijeđeno više od 10 Srba.

Savjet za nacionalnu bezbjednost Srbije odlučio je juče da Oružane snage Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti zbog brutalne primjene sile od /predsjednika Vlade samoproglašenog Kosova/ Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Klokotu na osnovnoj školi ispisano "UČK" U Klokotu na osnovnoj školi ispisano "UČK"
Srednjoškolci u Palama proslavili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (FOTO) Srednjoškolci u Palama proslavili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (FOTO)
U pojedinim srednjim školama u Srpskoj tehnološki višak radnika U pojedinim srednjim školama u Srpskoj tehnološki višak radnika
Najčitanije
 • Detalji tragedije u kojoj je život izgubio direktor Studentskog doma Foča
  19h 45m
  0
 • Opljačkana benzinska pumpa u Istočnoj Ilidži
  21h 36m
  0
 • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
  23h 8m
  3
 • Najava prekida vodosnabdijevanja za sutra
  14h 47m
  0
 • Šulić otkrio proizvode kojima će biti snižene cijene u Srpskoj
  16h 28m
  4