Obustavlja se nastava na sjeveru Kosova dok se ne povuče tzv. kosovska policija

28.05.2023. 20:52
0
IZVOR: srna.rs

U svim školama na sjeveru Kosova i Metohije nastava se obustavlja zbog prisustva tzv. kosovske policije sa punom ratnom opremom.

Na sastanku direktora škola na sjeveru Kosova sa načelnikom Školske uprave donesena je odluka da se nastavlja obustavlja do povlačenja policije.

Sastanak je održan nakon mnogih poziva i poruka direktorima škola i razrednim starješinama od roditelja u kojima izražavaju zabrinutost i strah za bezbjednost djece s obzirom da se u neposrednoj blizini škola i na putu do njih nalaze policajci sa dugim cijevima i pod punom ratnom opremom, kao i transporteri na samim ulazima u škole, prenosi RTS.

Na sastanku je zaključeno da u svim školama na sjeveru Kosova zbog prusustva tzv. kosovske policije pod punom ratnom opremom, nastavnici i učenici nisu u stanju da neometano i bezbijedno izvode nastavu.

Roditelje će razredne starješine obavijestiti kada će se učenici ponovo vratiti u školske klupe.

Tzv. kosovska policija prije dva dana nasilno je upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrijebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spriječe da uđe u opštinske prostorije. Tom prilikom je povrijeđeno više od 10 Srba.

Savjet za nacionalnu bezbjednost Srbije odlučio je juče da Oružane snage Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti zbog brutalne primjene sile od /predsjednika Vlade samoproglašenog Kosova/ Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mali maturanti zapalili krov škole u Podgorici Mali maturanti zapalili krov škole u Podgorici
Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost
Haos u školi: Bačen suzavac, više od 30 đaka u bolnici! Haos u školi: Bačen suzavac, više od 30 đaka u bolnici!
Najčitanije
 • Bitka za Rogaticu - Jedna od najvećih bitki četnika protiv Nijemaca i ustaša (VIDEO)
  5h 29m
  4
 • Punjene tikvice
  5h 2m
  0
 • Ranjeni policajac otkrio detalje krvavog pira Albanca
  18h 22m
  1
 • Ušao u lift u subotu, a izašao u ponedjeljak
  20h 52m
  0
 • Inspekcija zatvorila dva bazena
  16h 53m
  0